Ny minister løser gravkrise: Prins Henrik udnævnt til kvotekonge

Kommende kvotekong Henrik sammen med gemalinden under en tur med kongetrawleren K001 Dannebrog. Foto: Scanpix

Ny minister løser gravkrise: Prins Henrik udnævnt til kvotekonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister for fisk og ligestilling slår to fluer med ét smæk. Uventet, men ikke uhørt, roser royal ekspert.

Prins Henrik bliver aldrig konge af Danmark. Og da han ikke kan blive ligestillet meddronning Margrethe, har han hidtil nægtet at blive begravet sammen med sin kone. Gravkrisen i det danske kongehus syntes uløselig. Men så dukkede der en helt uventet mulighed op.

Venstrepolitikeren Esben Lunde Larsen måtte afgive sit fiskeriministerium til Karen Ellemann (V), som i forvejen var minister for nordisk samarbejde og ligestilling. Lige netop den kombination ser nu ud til at redde Danmark fra den største konstitutionelle krise siden Kalmarunionens opløsning.

Karen Ellemann har som minister for fisk og ligestilling besluttet at udnævne prins Henrik til kvotekonge. De 10 storfiskere, som hidtil har båret titlen kvotekonger, tituleres herefter kvotegrever.

Hersker over større rige

- Det her er meget, meget uventet, men ikke uhørt, og jeg vurderer det bliver en god løsning, vurderer kongehusekspert Lars Havbakke Sørensen, som er historiker og ph.d. med speciale i sø- og havrigers opståen og udbredelse.

- Gennem tiderne har vi haft flere usædvanlige kongetitler, lad mig bare nævne lydkonger, valgkonger, elverkonger, udbryderkonger og kattekonger. Her føjer kvotekonge sig smukt ind i rækken. Desuden tror jeg, at prins Henrik med sin herkomst i den franske lavadel vil føle sig godt tilpas med en titel, der klinger af middelalderlig feudalisme, idet hele systemet med tildeling af kvoter minder om feudalkongers lensforpagtning samt sociale bånd af beskyttelses- og tjenesterelationer.

- Og så må vi jo heller ikke glemme, at med Danmarks enorme havområder vil kvotekong Henrik de facto herske over et rige, hvis størrelse kun overgås af kong Neptun, tilføjer kongehuseksperten.

Tilbud om endnu en kongetitel

Nyheden om den mulige kongelige gravfred vækker glæde. Men en enkelt ærgrer sig. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) siger i en kommentar:

- Jeg ærgrer mig, for jeg ville have tilbudt prins Henrik, at han kunne overtage den ledige titel som Trekantsområdets energikonge.

Hovedpersonen selv har endnu ikke udsendt officielt kommenteret udnævnelsen til kvotekonge. Det forlyder dog fra professor Bjørn Nørgaards monumentfabrik, at Hofmarskallatet har forhørt sig om muligheden for at udstyre en sarkofag med pontoner.

Ny minister løser gravkrise: Prins Henrik udnævnt til kvotekonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce