Konflikt afværget: Vikarholdet stiller også op til EM i badminton

Kenneth "Elektriker" Rasmussen og Torben "Bogholder" Søndergaard stiller atter op for Vikarholdet. Foto: Colourbox

Konflikt afværget: Vikarholdet stiller også op til EM i badminton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikarholdet, der reddede dansk fodbold i september, har meldt sig klar til også at redde dansk badminton, som er ramt af spillerkonflikt.

Dansk badminton er i krise. Næsten alle danske topspillere har afvist at skrive under på Dansk Badmintons nye individuelle kontrakttilbud, og forhandlingerne med Danske Elitesportsudøveres Forening er gået i hårdknude.

Dermed har Danmark reelt ikke et landshold her blot en måned før, der skal spilles EM i badminton på hjemmebane.

Eller det vil sige: Danmark havde ikke et landshold. Der er nemlig kommet hjælp fra en uventet kant.

Vikarhold med klubmester

Vikarholdet, som 5. september stillede op i en landskamp mod Slovakiet i stedet for det konfliktramte danske fodboldlandshold, har sagt ja til også at stille op til EM i badminton.

- Ingen af os har nogen erfaring med badminton på højt niveau, men hey, det havde vi heller ikke med fodbold, siger Kenneth "Elektriker" Rasmussen.

Han spiller til daglig fodbold i serie 2 for Tarup-Paarup Idrætsforening, men har engang været klubmester i mixdouble i Dalum Hjallese BK.

Hvor svært kan det være?

Poul Erik Høyer, tidligere dansk OL-guldvinder, præsident for det internationale badmintonforbund og IOC-medlem, har udtalt sig skeptisk om, hvorvidt en flok fodboldspillere vil kunne omstille sig til den noget mindre bane, man bruger i badminton.

Den kritik afvises blankt af vikarlandsholdsspiller Torben "Bogholder" Søndergaard:

- Helt ærligt, hvor svært kan det være? Der er net, banen er grøn med hvide striber, og det gælder om at score i den anden ende. Og så må man ovenikøbet tage med hænder, siger Torben "Bogholder" Søndergaard, som fremhæver mange års erfaring med de teknisk krævende baner i havebadminton.

Skal træne i Brøndby

Vikarlandsholdet har ikke været samlet siden det hæderfulde 3-0 nederlag til Slovakiet i september, idet spillerne har skullet passe deres job og uddannelser, eller har været optaget af at skrive autografer i indkøbscentre.

De 11 friske afløsere har dog fundet tid til en træningssamling inden EM i badminton. Træningen finder sted første weekend i februar i Lindelundshallen i Brøndby, hvor Brøndby Badminton Klub spiller til daglig. Stedet blev valgt, fordi det er tæt på vikarlandsholdstræner John "Faxe" Jensens bopæl.

John "Faxe" Jensen ser frem til at møde gutterne igen og siger i en kommentar til Broken News:

- Jeg skal nok vise dem, hvordan man rammer den lige i korken.

Konflikt afværget: Vikarholdet stiller også op til EM i badminton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce