Hurra for det gode liv: Nu skal der klages

Bjarne Pedersen udlever sit gode liv på flere platforme. Har har han fået en sms fra kommunaldirektøren. Foto: Colourbox

Hurra for det gode liv: Nu skal der klages

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som 63-årig har Bjarne Pedersen endelig fået tid og råd til det, han altid har drømt om: At klage over alt og alle.

Bjarne Pedersen er 63 år og har netop indgået en aftale om frivillig aftrædelse fra den lærergerning, der har fyldt 40 år af hans liv. De tre børn er for længst flyttet hjemmefra. Huset er betalt, pensionen sikret og aldrig har han haft så meget tid som nu. Og så meget at bruge den til.

- Det gode liv for mig? Ja, det er da at kæmpe for alt, hvad der er værd at kæmpe for, siger Bjarne Pedersen.

Foran ham står en tændt bærbar og ved siden af den tre slidte, røde ringbind. Han skænker kaffe op, smiler og åbner en e-mail og skriver omhyggeligt navnene på de fem politikere i kommunens tekniske udvalg. Plus kopi til kommunaldirektøren og den lokale avis. Nu begynder det gode liv.

En tilfreds ægtefælle

Bjarne er gift med Kirsten, som er glad for, at hendes mand har en sund hobby.

- Der er så mange på hans alder, der køber sig en for stor motorcykel, eller hænger hos hinanden og drikker rødvin, og det slipper jeg . vi ... for. Bjarne bruger jo op mod 18 timer i døgnet på at søge aktindsigt, skrive læserbreve, gøre indsigelser til lokalplaner, maile til naturfredningsforeningen eller bare gå over til naboen med et målebånd for at sikre, at hækken ikke er over 180 cm eller skrabe prøver af naboernes træværk og sende det op til farvehandleren for at sikre, at det er den rigtige farve træbeskyttelse. Er det ikke dejligt, spørger Kirsten og kysser Bjarne farvel.

Hun skal med to veninder en uge på operatur i Toscana og er tryg ved at efterlade sin mand med meningsfuld beskæftigelse.

Meningen med tilværelsen

Netop meningen med tilværelsen optager Bjarne meget.

- Alle på min alder er åh-så optagede at fortælle, hvordan de vil ud at rejse eller gøre noget for børnebørnene. Men de flytter jo ikke noget. Det gør jeg. Alt, det der ikke er i orden, løser jo ikke sig selv, vel? Derfor er det så vigtigt, at vi, der faktisk besidder noget livserfaring, deler den så meget vi kan. Det manglede da bare, forklarer Bjarne, mens han bevæger sig uroligt på stolen og skæver ud ad vinduet.

- Se, nu har genboen parkeret sin bil mindre end 10 meter fra hjørnet. Igen! råber Bjarne og falder i staver. Man fornemmer, at et læserbrev er ved at tage form, og vi forlader ham stille og overlader ham til Det Gode Liv.

Hurra for det gode liv: Nu skal der klages

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce