Hårdt slag mod kriminelle: Danmark legaliserer fremstilling og brug af penge

Umiddelbart efter nyheden om frie penge, gik de første helt almindelige danskere i gang med selv at trylle penge frem. Foto: Colourbox

Hårdt slag mod kriminelle: Danmark legaliserer fremstilling og brug af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra i dag kan alle danskere helt lovligt fremstille og nyde penge. Lovliggørelsen sker for at fjerne grundlaget for det kriminelle pengemarked.

Som det første land i verden har Danmark med omgående virkning legaliseret fremstilling og brug af penge.

Det vil sige, at alle danskere helt ustraffet kan fremstille deres egne penge og bruge dem, som de vil.

Lovliggørelsen sker for at det stoppe det ulovlige marked for hvidvask og skattesnyd, der altid opstår i områder, hvor fremstilling og brug af penge er pålagt strenge restriktioner.

Inspireret af Canada

De danske myndigheder har hidtil savnet et våben mod kriminelle bander, der har stjålet 410 milliarder kroner fra europæiske lande ved hjælpe af penge.

Løsningen kom fra Canada, som vil bekæmpe det ulovlige hashmarked ved at gøre hash lovligt.

- Vi vil ganske enkelt gøre som Canada og fjerne grundlaget for det lukrative marked for fremstilling, distribution og salg af penge, som organiserede kriminelle bander har sat sig tungt på, siger finansminister Kristian Jensen (V).

Muslingeskaller droppet

Inden Finansministeret besluttede sig for en total legalisering af pengemarkedet, var flere modeller i spil som et alternativ til penge, som vi kender dem.

- Vore forfædre kunne for eksempel klare sig med at betale med muslingeskaller, og det kunne vi også gøre. Men så blev vi opmærksom på, at det ikke ville svække bankernes magt, idet store værdier allerede er samlet i muslingebankerne, siger Kristian Jensen.

Møntsamlere: En skandale

Lovliggørelsen af pengefremstilling ventes at blive et hårdt slag mod falskmøntnere, bankrøvere og andre finansvirksomheder, men kan også ramme helt uskyldige:

- Det er jo en skandale. Med fri pengefremstilling kan alle og enhver skabe deres egen møntsamling, og hvordan skal vi nu værdisætte eksisterende samlinger, lyder det fra Dansk Numismatikerforenings formand Carsten Krone, som tilføjer, at samfundet i øvrigt vil bryde sammen under vægten af alle de penge, danskerne vil sende i omløb.

Kritik preller af

Men den kritik preller af på finansministeren:

- Visse, vasse. Mennesket har klaret sig fint, længe før der fandtes penge, så selvfølgelig kan vi det. Vi har allesammen godt af at få øjnene op for sande værdier som tillid og troværdighed, siger Kristian Jensen.

For at håndtere overgangen til et samfund med frie penge har Økonomiministeriet bestilt en digital løsning kaldet Værdiportalen, der ventes at være klar til brug i 2032.

Hårdt slag mod kriminelle: Danmark legaliserer fremstilling og brug af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce