Forskere giver Hans og Gretes far ret: Lad bare børn fare vild i skoven

Heinrich Waldhorn træder ud af de dybe, tyske skove for første gang siden kidnapningen af Hans og Grethe. Foto: Colourbox

Forskere giver Hans og Gretes far ret: Lad bare børn fare vild i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn har godt af at fare vild i skoven, viser ny dansk forskning. Det får tysk far, der har skjult sig i over 200 år til at stå frem.

Schwartzwald, Tyskland: - Jeg vidste det. Jeg vidste det.

Tårerne får frit løb og det rynkede og skæggede ansigt lyser op, da Heinrich Waldhorn for første gang i 200 år tør fortælle offentligheden, at det var ham, der i sin tid, stærkt opfordret af sin kone, efterlod de to tyske børn Hans og Grete under en tur i skoven efter brænde.

De to mindreårige søskende fór vild og blev fanget af en heks, som fodrede Hans op til at blive spist, men slap fri, da Grete dræbte deres kidnapper ved at skubbe hende ind i en ovn.

Grimm udløste shitstorm

- Jeg var naturligvis glad for at se mine to børn igen, og stolt over, at de selv kunne finde hjem til landsbyen, på trods af at fuglene havde spist de brødkrummer, de havde lagt ud. Men min daværende hustru, der ikke var børnenes mor, fik skabt et narrativ om, at børnene selv var ude om det, fordi de gik ud i skoven uden en voksen, siger Heinrich Waldhorn.

- Det var tydeligt, at børnene havde tilegnet sig betydelige kompetencer ved opholdet i heksens hytte, men det blev overset, fordi brødrene Grimm lagde min kones version af historien ud. Jeg blev udsat for en voldsom shitstorm, og måtte flygte ud i de dybe skove, hvor jeg har boet i over 200 år, siger Heinrich Waldhorn.

Frarøv ikke børn eventyret

Han kom først ud i denne uge, da Danmarks Naturfredningsforening udsendte denne pressemeddelelse: "Forskere: Lad dine børn fare vild i skoven". Her står, at "børn skal have lov til at falde ned fra træer, få våde sko, når de krydser en bæk og fare vild i skoven".

- Hvad er der farligt ved at fare vild? Det er jo at frarøve børn et eventyr ikke at give dem lejlighed til at forsvinde ind i en skov, i en leg, i en tidslomme af fantasi og opdagelse, siger Ditte Winther-Lindqvist i pressemeddelelsen.

Hun forsker i leg og udvikliklingspsykologi på DPU, Aarhus Universitet og tilføjer, at det er vigtigt, at vi viser børn større tillid og giver dem mere tid på egen hånd.

Ingen kommentarer

- Selv om anerkendelsen kommer lidt sent, er jeg lettet over, at jeg var en slags firstmover på det pædagogiske område, siger Heinrich Waldhorn, som nu overvejer at begynde på en frisk med noget kursus i personlig udvikling under primitive forhold.

Hans og Grete har ikke ønsket at kommentere deres fars historie. De er i dag succesfulde iværksættere.

Grete har efter et langt liv som omrejsende fyrbøder fået succes med mindfuldnessophold i Norge, hvor stressede storbymennesker lærer at fokusere ved at stable brænde og bygge det perfekte bål. Hans er som bekendt blevet mangemillionær på slankekonceptet TremmeKuren.

Forskere giver Hans og Gretes far ret: Lad bare børn fare vild i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce