Enige politikere: Burkaforbud giver arbejdsro til at placere ansvar for skatteskandale på 92 milliarder

Det er tildækkede tilhørere som disse, der har forhindret Folketinget i at gøre noget ved skatteskandalen. Men det er slut nu. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Enige politikere: Burkaforbud giver arbejdsro til at placere ansvar for skatteskandale på 92 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gennemgang af årets grundlovstaler viser stor enighed om, at nu kan intet længere stå i vejen for at finde ud af, hvem der har kostet de danske skatteydere 92 milliarder kroner.

- Da vi nu har fået burkaforbudet på plads, har regering og folketing endelig arbejdsro til at få placeret et politisk og forhåbentlig også et strafferetligt ansvar for de 92 milliarder kroner, som skatteskandalerne har kostet det danske samfund, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin grundlovstale ved Demokratifestivalen i Ollerup.

- For en gangs skyld er jeg helt enig med statsministeren. Med burkaforbudet ser vi som ansvarlig opposition ikke længere nogen hindring for at finde ud af, hvem der er ansvarlig for skatteskandalen, sagde partiformand Mette Frederiksen (S) i sin grundlovstale ved Grejs Byfest.

Og hun stod ikke alene.

Analyse af taler

Det viser en analyse af samtlige grundlovstaler foretaget af Karsten Koch, lektor ved Institut for komparativ skatteretorik på CBS, Copenhagen Business School.

- Jeg har gennemgået grundlovstaler fra hele det politiske spektrum, og resultatet er helt entydigt: Det eneste, der har stået i vejen for, at skatteskandalen kunne blive kulegravet, var heldækkende religiøs beklædning, vurderer lektoren.

Problemet er som bekendt, at man ikke kan lovgive for en bestemt befolkningsgruppe, og arbejdet med at formulere tildækningsforbudet uden at overtræde grundloven har udskudt behandlingen af skandalen, hvor 80 milliarder skattekroner ikke kunne inddrives på grund af et fejlbehæftet elektronisk skatteinddrivningssystem. Samt 12 milliarder kroner, der bare blev svindlet væk.

Justitsminister glæder sig

- Som justitsminister glæder jeg mig til, at tilstedeværelsen af tildækkede kvinder på Folketingets tilhørerpladser ikke længere forhindrer os i at afdække skatteskandalen, sagde Søren Pape (K) i sin tale i Svanninge Bakker.

Morten Østergaard (Rad.), var endnu skarpere, da han i sin grundlovstale på Højskolen Marielyst på Falster ganske enkelt erklærede:

- Med forbud mod at tildække sig er der endelig udsigt til, at vi kan få afdækket skatteskandalen.

Et nyt standpunkt

På Demokratifestivalen i Ollerup glædede også Enhedslistens Pernille Skipper sig:

- Ingen beklædning står nu i vejen for at bekæmpe grådige kapitalister og skattesnydere.

Anders Samuelsen, Liberal Alliance, bemærkede i sin tale på Køge Torv, at han som liberal godt nok er modstander af at blande sig i folks tøj:

- Men når jeg ser på de muligheder et burkaforbud giver for at inddrive de manglende skattekroner, så tager jeg gerne et nyt standpunkt.

Nu gælder det juletræer

Alternativets Torsten Gejl sagde i sin grundlovstale på Karolinelund i Aalborg, at han glæder sig til at se de mange milliarder, der nu kan finansiere dansk søfarts overgang til vindkraft, mens Pia Olsen Dyhr (SF) i sin tale hos Dansk Metal i Slangerup glædede sig over, at burkaforbudet nu kan skaffe de milliarder, der mangler til pasning af børn og ældre.

Kristian Thulesen Dahl (DF) sagde ved grundlovsmødet på Lykkesholm Slot ved Ørbæk blandt andet:

- 92 milliarder kroner er helt ufattelige mange penge for hr. og fru Danmark, og det er glædeligt, at der nu er politisk arbejdsro til mere alvorlige opgaver. Såsom at inddrive manglende skat eller sikre juletræer på danske plejehjem.

Enige politikere: Burkaforbud giver arbejdsro til at placere ansvar for skatteskandale på 92 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce