Efter fagjuryfiasko: Næste års danske grandprixsang bliver på tegnsprog

Arbejdet med at finde dygtige artister til næste års melodigrandprix er i fuld gang. Foto: Colourbox

Efter fagjuryfiasko: Næste års danske grandprixsang bliver på tegnsprog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagjuryerne gav Danmark bundkarakter for det, de hørte, mens seerne var vilde med, de så. Det tager DR konsekvensen af til næste års konkurrence.

Eurovision: Når Jerusalem næste år lægger scene til finalen i det internationale melodigrandprix, vil det danske bidrag for første gang hverken blive sunget på dansk eller engelsk.

- Siden 1998 har deltagerlandene frit kunne vælge hvilket sprog, de ville synge på. Så danskere må gerne synge på engelsk, og estere må synge på italiensk, som det skete i år. Men der står ikke noget i reglerne om, hvilke sprog, man IKKE må synge på. Derfor stiller Danmark til næste år med en deltager, der synger på tegnsprog, siger Danmarks Radios underholdningsdirektør Jan Lagermand Lundme.

Fuldt fokus på sceneshow

Beslutningen kommer i kølvandet på den overraskende udvikling i finalen ved Eurovision Song Contest i lørdags, hvor Danmark efter fagjuryernes stemmer nærmest lå sidst, men endte med at få en 9.-plads, da seernes stemmer blev talt med.

- De, der så vikingeshowet var med andre ord helt vilde med det, mens de, der skulle bedømme melodien og sangen gav bundkarakter. Det har vi taget til efterretning. Og det har vi valgt at handle på, siger Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

- Derfor vil det danske bidrag til næste år blive sunget på tegnsprog. På den måde kan vi fokusere fuldt på det sceniske og kunstneriske udtryk.

Omkvæd kan alligevel ikke nynnes

I Foreningen af Danske Melodigrandprixfans, FDM, er der delte meninger om sprogbeslutningen:

- På den ene side synes vi, det er lidt synd, hvis ikke-tegnsprogstalende danskere - og dem er der trods alt stadig flest af - ikke kan synge med på omkvædet, siger Niels-Jørgen de Forest Ingmann, formand for FDM.

- På den anden side er det alligevel mange år siden, nogen har været i stand til at nynne omkvædet på en grandprix-vindersang. Så hvis formålet er at stille Danmark stærkere i kampen om at få flere stemmer fra de europæiske seere, ja, så bakker vi op om ændringen, siger han.

Kun fordel det første år

Alle danskere kan indsende sange til næste års grandprix, hvorefter Danmarks Radio udvælger artister til at fremføre vindersangen i en spektakulær koreografi.

- Jeg forventer, at Danmark har en klar fordel til næste år, når vi allerede nu forbereder os på at fremføre sangen på tegnsprog, men vi må nok regne med, at de andre lande lurer os tricket af til næste gang og så bliver konkurrencen hård, siger Jan Lagermand Lundme og uddyber:

- Eurovision Song Contest har jo altid tiltrukket folk med veltrænede håndled.

Efter fagjuryfiasko: Næste års danske grandprixsang bliver på tegnsprog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce