Efter Formel 1-skuffelse: Danmark bliver vært for Dakar Rally

Det bliver en uforglemmelig oplevelse for danske motorsportsfans, når de spektakulære Dakar-køretøjer skal forcere de danske klitter og strande. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter Formel 1-skuffelse: Danmark bliver vært for Dakar Rally

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lykkedes ikke at gøre København til Formel 1-by. I stedet får vi Dakar Rally 2020, der skal køres på de danske kyststrækninger.

SPORT: - Lige da det så allersortest ud, fordi København sagde nej til at huse et Formel 1-løb, fik vi denne fantastiske nyhed, som vil gøre Danmark til et af verdens førende motorsportslande, lyder det fra en begejstret Helge Sander.

Han er sammen med milliardæren Lars Seier Christensen nyudnævnt direktør for arrangørgruppen DK Dakar 2020.

De to stod også i spidsen for den komité, der indtil afslaget arbejdede på at få Formel 1 til København.

Tilbage til Europa

Dakar Rally, tidligere kendt som Paris-Dakar Rally, blev oprindelig kørt fra Paris i Frankrig til Dakar i Senegal og har været holdt siden 1978.

På grund af uroligheder i Mauretanien har Dakar Rally siden 2009 været henlagt til Argentina og Chile, men det har fra arrangørernes side været et brændende ønske, at det klassiske ørkenløb kunne vende tilbage til Europa, og nu sker det altså.

Takket være et unikt samarbejde mellem alle de kommuner, der har rally-egnede kyststrækninger.

Ekstra omgange i Råbjerg Mile

- Med en samlet dansk kyst på 8750 kilometer er der ikke helt de 10.000 kilometer, Dakar Rally plejer at være på, men det løses blandt andet ved, at der for eksempel køres 50 ekstra omgange i Råbjerg Mile og ved, at der på publikumsvenlige strande, som for eksempel Kerteminde Nordstrand, køres flere gange frem og tilbage, siger ruteansvarlige Jean-Pierre Renault fra arrangørgruppen ASO, der også står bag cykelløbet Tour de France.

Det var netop Tour de France-chef Christian Prudhommes nylige besøg i Danmark sammen med den franske præsident, der blev afgørende for valget af Danmark til det store motorløb.

- Han blev opmærksom på de særlige danske strandbeskyttelsesregler, der har skabt helt unikke naturområder, som er perfekt til krævende kørsel med tunge, terrængående køretøjer, siger Jean-Pierre Renault.

Miner og kunstige klitter

- De få kyststrækninger, der er bebygget helt til vandkanten, for eksempel ved Strib og Svendborgsund, er ikke noget problem. Vi læsser sand og grus over husene og kan derved skabe helt unikke, kunstige klitter, der vil udfordre deltagerne og efterfølgende vil kunne benyttes som rekreative områder, siger Helge Sander fra DK Dakar 2020.

Der forventes at deltage 500 biler, motorcykler og lastbiler fra 20 lande til det danske Dakar Rally 2020, som for at skabe yderligere spænding vil blive ledt gennem ellers afspærrede minefelter fra krigens tid.

Efter Formel 1-skuffelse: Danmark bliver vært for Dakar Rally

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce