Burkabøder skal finansiere det tredje spor på fynsk motorvej

Pia Olsen Dyhr (SF) og DF's Kim Christiansen (th.) på vej ud for at rejse bødepenge til motorvej. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Burkabøder skal finansiere det tredje spor på fynsk motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigmands løfte om at betale burkabøder skaber usædvanlig politisk alliance og sikrer fynboerne det længe ønskede tredje spor på motorvejen.

Den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz har påtaget sig at betale alle bøder for kvinder, der overtræder niqab- og burkaforbuddet. Samtidig mangler staten penge til at bygge det stærkt tiltrængte tredje spor på motorvejen hele vejen over Fyn.

Medlemmerne af Folketingets trafikudvalg er derfor blevet enige om, at Folketinget på sin første arbejdsdag efter sommerferien beslutter at øremærke alle burkabøder til at finansiere udbygning af danske veje og broer.

- Nu er der næppe mere end 100 danske kvinder, der går i burka, men hvis nu vi kunne få flere danskere til at trække i burka eller niqab og få en betjent til at give en bøde, så vil pengene strømme ind til danske vejprojekter, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Fynboer skal gå forrest

Den samlede pris for at udvide hele Fynske Motorvej til tre spor kendes ikke, men omkring otte milliarder kroner kroner er ikke urealistisk.

- Det betyder, at vi blot skal have udstedt otte millioner burkabøder. Og da bøden stiger fra 1000 til 10.000 kroner ved fjerde overtrædelse, kan vi måske nøjes med halvanden million bøder. Der bor omkring en halv million mennesker på Fyn, så hvis hver eneste fynbo blot sørger for tre gange at blive tildelt en bøde for at bære burka eller niqab, kan vi snart sætte gravemaskinerne i jorden, siger den socialdemokratiske trafikordfører Magnus Heunicke.

Et ligestillingsprojekt

SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr understreger, at også de fynske mænd skal iklæde sig burka.

- Det er jo i virkeligheden et stort ligestillingsprojekt, hvor mænd og kvinder ifører sig samme tøj og får lige løn for lige arbejde, siger hun og bakker op om lovforslaget.

Tilfreds DF'er

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, er gået foran med et godt eksempel og har de seneste to dage trukket i en stramtsiddende niqab, som indtil videre har udløst fire bøder, der omgående er sendt videre til den fransk-algeriske rigmand.

- Det er jo næsten som at have et pengetræ, og som sidegevinst bliver jeg ikke længere genkendt på gaden som ham, der ikke gik videre i X-Factor, ler Kim Christiansen, inden han atter smyger det heldækkende klæde over sin krop og søger målrettet hen mod den nærmeste politibetjent.

Burkabøder skal finansiere det tredje spor på fynsk motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce