Broken News: Ulven kommer til Fyn: Skal jage rotter i Munke Mose

Det seneste medlem af kommunens rottefangerkorps søger føde ved foden af kælkebakken i Munke Mose. Foto: Lars Rasborg/Ritzau Scanpix

Broken News: Ulven kommer til Fyn: Skal jage rotter i Munke Mose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ulve importeret fra Jylland skal stå for naturlig og bæredygtig rotteudryddelse midt i Odense. Bekymrede dagplejemødre afvises af eksperter.

- Det er med stor glæde, jeg nu kan meddele, at ulven kommer, råber Peter Rahbek Juhl, borgmester i Odense, og klipper med en forgyldt boltsaks kæden over til et bur anbragt på broen ved Havhesten i Munke Mose.

To sortgrå skikkelser suser lynhurtigt ud af buret og forsvinder ind i den tæt-lave bevoksning rundt om den lille sø ved legepladsen i mosen.

Få sekunder efter lyder et langtrukkent hyl efterfulgt af et kor af pibelyde, og de mange fremmødte tilskuere klapper begejstret.

Win-win-situation

Klokken er 8.30 en råkold torsdag i marts. Ulven er nu officielt kommet til Fyn. Og det var på tide, mener Jeanette Lieberkind.

Hun er autodidakt ulvehvisker og projektansat som vildtdiversitetskonsulent i Odense Kommunes Park- og Vejafdeling.

- Kommunen har jo forsøgt at komme rotteplagen til livs med fælder, gift og jagt, men mosen er stadig fyldt med rotter. Og vi har i lang tid ledt efter et egnet sted at sætte to jyske ulve ud på Fyn. Så nu løser vi to problemer på én gang siger. Det er ren win-win, siger Jeanette Lieberkind.

Kritiske dagplejere

Ikke alle er dog lige tilfredse med de nye beboere i Munke Mose. En af dem er dagplejemor Maybritt Rasmussen fra Lahnsgade.

- Vi er tre dagplejere, som hver dag året rundt mødes her og lader vores 12 børn lege på den dejlige legeplads midt i mosen. Hvis der også skal være ulve hernede, kan vi jo ikke lave andet end at gå rundt og tælle børnene hele tiden, siger hun, men afbrydes af fire jublende barnestemmer.

Fra dagplejevognen peger de flyverdragtindpakkede arme ned på to tydelige skyer af udåndingsluft, der i den kølige morgenluft hvisler ud fra en busk og ind mellem hjulene på dagplejevognen.

En beskeden pris

- Dagplejerne bekymrer sig unødigt, og vi savner i det hele taget nuancer i debatten om ulve i Danmark, siger Stygge Sture.

Han er formand for den lokale afdeling af Ulvenligboerne, der er mødt op med termokaffe og dannebrogsflag.

- Vi synes, der skal være plads til alle, og der er en risiko ved alt her i livet. Man kan jo også blive kørt over af en bilist, når man træder ud på gaden, men derfor forbyder vi da ikke biler. Husk på, at ulven kun tager ét barn ad gangen, så den lige kan stille sin sult. Jeg synes, det er en beskeden pris at betale for at sikre større mangfoldighed i den danske natur, siger Stygge Sture.

Broken News: Ulven kommer til Fyn: Skal jage rotter i Munke Mose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce