Broken News

Odense-borgmester afslører i dag, at Tina Turner bliver hovednavn på årets Tinderbox-festival. Danmark har givet mig så meget, siger verdensstjernen.

13 år efter sin seneste optræden i Danmark vender den 78-årige superstjerne Tina Turner tilbage lørdag 30. juni som hovednavn på Tinderbox Festival i Odense.

- Det er fandeme godt. Det bliver rigtig stort. Det er et stort internationalt navn. En legende. Og man kan roligt skrue forventningerne op. Jeg glæder mig i hvert fald helt sindssygt, siger en begejstret borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i en video på Tinderbox' facebookside.

Tinderbox har de seneste dage vist en optaktsvideo hvor Odense-borgmesteren sidder med et saligt smil på sit kontor og lytter til det hemmelige hovednavn i hovedtelefoner.

Vi ved nu, at han smiler, fordi han lytter til "It's Only Love", det store hit fra 1985 med Bryan Adams og Tina Turner.

Måske mere end to numre

Tina Turner har ikke optrådt i Danmark siden det stort anlagte HCA-show "Once Upon A Time" i Parken i 2005. Her fik hun seks millioner kroner for at synge to numre, og Odenses borgmester forventer, at hun spiller mindst et par stykker mere, når hun går på scenen som topnavn i Tusindsårsskoven.

Her vil han stå på forreste række sammen med sin forgænger, der har haft en afgørende rolle i at skaffe den legendariske sanger til Fyn.

- Det var Ankers sidste beslutning som borgmester. Han ville bare så gerne mærke stemningen fra de glade jubilæumsdage i 2005 igen, røber en bevæget Peter Rahbæk Juel (S).

Tina siger tak

Tina Turner, der af mange opfattes som det 20. århundredes største rocksangerinde, har ellers trukket sig tilbage fra rampelyset, men da chancen bød sig for at optræde i H.C. Andersens fødeby, var hun ikke i tvivl:

- Mit liv er også et eventyr, så jeg elsker Hans Christian Andersen. Og "The Tinderbox" (Fyrtøjet, red.) er mit yndlingseventyr, fordi det handler om en klog, gammel kone med nogle store, søde hunde. Koncerten er min måde at sige tak til Danmark: I har allerede givet så meget, siger Tina Turner i et telefoninterview fra sit hjem i Schweiz og slutter:

- Ved I hvad, Odense: I er simpelthen de bedste!

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.