Broken News: Tesla-raketter kan løse parkeringsproblem i Odense

Elon Musks røde Tesla kan snart få følgeskab af fynske køretøjer. Foto: SpaceX/Scanpix

Broken News: Tesla-raketter kan løse parkeringsproblem i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tesla-stifter Elon Musks genanvendelige raketter kan løse fynsk parkeringsproblem. Og måske også et logistisk problem i socialdemokratisk flygtningeudspil.

I stedet for at vente i årevis på, at hele byen får parkeringskældre, kan problemet med manglende parkeringspladser i Odense løses med genanvendelige raketter.

Det står fast, efter at rigmanden Elon Musk og hans rumfirma, Space X, i tirsdags viste, hvordan man på få minutter kan langtidsparkere en sportsvogn i rummet.

Allerede fra august vil et nyt konsortium bestående af letbanen, dronecentret og lufthavnen derfor tilbyde daglige parkeringer i lavt kredsløb eller langtidsparkering i geosynkront kredsløb under navnet Hans Christian Andersen SpacePark.

Droner med løfteraketter

Biler, der skal parkeres, vil blive sendt op fra Cape Beldringe, og første testparkering finder allerede sted i næste uge.

Det var nemlig så heldigt, at man i forvejen havde planlagt et fremstød for Odense Letbane, der ville sende tre vognstammer i luften med droner.

Det vil man fortsat. Men de tre vognstammer ombygges til løfteraketter og får et lastmodul i toppen af samme type, som tirsdag sendte Elon Musks røde Tesla-sportsvogn af sted mod en ledig bås i asteroidebæltet.

Opsigt på Borgen

Den kommende opsendelse fra Cape Beldringe har vakt opsigt på Christiansborg. Blandt andet ser indenrigsminister Sofie Løhde et pendlerpotentiale, der kan fremme udflytningen af statsinstitutioner.

- Vi har også fået en uformel henvendelse fra Socialdemokraternes Mette Frederiksen om logistisk samarbejde ved oprettelse af modtagecentre for spontane asylansøgere på sikre tredjeplaneter, siger letbanedirektør Mogens Hagelskær fra sit nye kontor på Hans Christian Andersen SpacePark.

- Det lyder dyrt med alle de raketter. Har Odense Letbane overhovedet råd til at være med?

- Det troede vi heller ikke, siger Mogens Hagelskær, men så headhuntede vi en ny bogholder fra Fynbus, og han fandt lynhurtigt fem milliarder kroner, vi ikke vidste vi havde.

Broken News: Tesla-raketter kan løse parkeringsproblem i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce