Broken News

Ole Bornedal skal instruere ny episk DR-serie om Skagensmalerne, inspireret af hit-serien "Game of Thrones".

- "Game of Thrones" skildrer en magtkamp mellem forskellige familier, som kæmper en nådesløs kamp mod hinanden, mod naturen og mod mørkets kræfter om at sidde på magten i et mytisk område. Det minder jo helt vildt meget om det drama, der udspilledes omkring kunstnerkolonien i Skagen i 1870'erne, da skagensmalerne kæmpede om magten og æren i det danske kulturliv med indviklede alliancer, udenomsægteskabelig sex og ufattelig skaberkraft, forklarer DR's dramachef Jonna Stark.

Det er baggrunden for, at DR's næste store tv-serie bliver "Game of Skagarak", der forventes at få premiere allerede til januar.

- Syvende sæson af "Game of Thrones"er netop slut, og fans over hele verden hungrer efter en serie, der kan udfylde tomrummet indtil næste sæson. Det er det momentum, vi vil udnytte, forklarer Jonna Stark.

Anmelder: En genistreg

 "Game of Skagarak" udspiller sig i en verden, der minder om vores egen i 1800-tallet. Men dog med den forskel, at kæmper, dværge og troldmænd blander sig i handlingen.

Helteroller som P.S. Krøyer og Anna og Michael Ancher skal spilles af internationale kendte filmstjerner, mens "Game of Thrones"-helten over dem alle, Nikolaj Coster-Waldau, har sagt ja til at spille Holger Drachmann. Eller Dragonman, som han hedder i serien.

- Det er intet mindre end en genistreg fra DR's side, fordi Drachmann alene med sit navn gør det helt naturligt at der også er drager med i serien, lyder det anerkendende fra filmanmelder Dennis Targaryan fra branchebladet Levende Billeder.

Mange erfaringer med magi

Med et foreløbigt budget på 650 millioner kroner bliver "Game of Skagarack" danmarkshistoriens hidtil dyreste tv-produktion. De første 24 afsnit er lagt i hænderne på en veteran inden for nyere tv-dramatik, instruktøren Ole Bornedal.

- Han havde jo stor succes med "1864". Især med at tilføre en banal krigshistorie helt uventede magiske og overnaturlige elementer. Dengang fik vi godt nok en del kritik for det, men det var, fordi tiden ikke var moden til magi. Det er den nu, vurderer Sanne Stark, som påpeger Danmarks Radios mangeårige erfaring med det overnaturlige:

- I den prisbelønnede krimiserie "Rejseholdet" optrådte Lars Brygman helt naturligt som en synsk politimand. Og de seere, der kan huske 70'er-serien "Huset på Christianshavn", ved, at en af de afgørende effekter var en leviterende trækugle.

  • fyens.dk