Broken News

Fra Birkeparken til Bakkegården. Fyns største forfatter lægger navn til idyllisk genfortolkning af omstridt område.

Fyns største og mest læste forfatter, Morten Korch (1876-1954), bliver nu hædret ved at Vollsmose skifter navn til Korchsmose.

Et ellers vedtaget navnebytte mellem Hunderup og Vollsmose viste sig at stride mod overset EU-konvention, og imens medierne alligevel var i byen for at dække den radikale partileder Morten Østergaards tredages besøg, blev en række numerologer og andre navneforskere hasteindkaldt.

- Ved at opkalde bydelen efter Morten Korch, går den en lys fremtid i møde, fordi et idyllisk stednavn automatisk giver indbyggerne et idyllisk liv, fastslår øgenavnsforsker og autodidakt numerolog Oðinn C. Piltz fra udvalget.

Fra Birkeparken til Bakkegården

Stednavne fra Morten Korchs idylliske og tidløse univers vil blive brugt overalt i Korchsmose.

Birkeparken bliver til Bakkegården, Bøgeparken til Flintegården og Egeparken til Møllegården.

Odense Å skal fremover mellem Ejbygade og Kertemindevej hedde Stillebækken, og Vollsmose Allé skifter navn til Morten Korchs Boulevard, mens Aasumvej bliver til Mosekongens Allé.

Fodbold og heste

Sporten får også sit. Et par nedrevne blokke giver plads til en galopbane med araberheste omkranset af billboards med Poul Reichhardt, Ib Mossin og Tove Mäes.

Fodboldklubben B1909 skifter navn til FC Korchproppen som hyldest til klubben, der altid kommer op til overfladen igen.

Den opgang, hvori den radikale politiker i tre allerede legendariske dage boede som gæst i Vollsmose, er af beboerne blevet omdøbt til Mortensminde.

Nye navne af respekt

Beboertalsmand Ismael al-Aasumi siger, at man i starten var lidt forbeholden over for idéen:

- Men det ændrede sig til vild jubel, da vi fandt ud af, at Morten Korchs søn, Poul Reichhardt, i en sine film hylder en af koranens vigtigste profeter med sin sang "Løb nu til, Ibrahim", siger Ismael al-Aasumi.

Tre af områdets kulturbærende bandegrupperinger har derfor i respekt ændret navn til Krybskytterne på Næsbygård, Flintesønnerne og Vagabonderne på Bakkegården.

(Tak til Leo Jensen, Bogense, for idé og tekstoplæg)

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.