Broken News: Ny lov gør nytårsforsætter juridisk bindende


Broken News: Ny lov gør nytårsforsætter juridisk bindende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du lovet mere, end du kan holde i det kommende år? Så kan du nu straffes med op til seks års fængsel.

Nytårsforsætter skal være juridisk bindende med en strafferamme op til seks års fængsel for særligt grove overtrædelser eller gentagelsestilfælde.

Det har et flertal i Folketinget vedtaget i dag. Dansk Folkeparti stillede som betingelse for sin stemme, at asylansøgere SKAL have som nytårsforsæt at lære dansk og lære tre salmer udenad.

Enhedslisten og Alternativet kræver nedsat et nytårsforsæt-udvalg, der kan bedømme lødigheden af folks forsætter, men det afvises af justitsminister Søren Pape. Han mener, at der blot er tale om en teknisk tilpasning af gældende lov:

- Det er jo allerede en skærpende omstændighed, når en kriminel handling begås med forsæt. Vi sætter bare "nytårs" foran, siger Søren Pape.

Flere er allerede ramt

Loven om juridisk bindende nytårsforsæt er indført med tilbagevirkende kraft fra og med årsskiftet 2016/2017. Det har den 38-årige it-konsulent og familiefar Peter Antonsen fra Bogense allerede fået at mærke.

- Jeg har i flere år lovet, at jeg også skulle se at få lidt mere motion, men denne gang faldt hammeren, siger han over en skrattende telefonlinje fra det tidligere asylcenter Holmegaard på Langeland. Her er oprettet en af 13 nye interneringslejre for lovbrydere, der ligesom Peter Antonsen venter på at få deres sag for en dommer.

De mange nytårsforsætbrydere er blevet fældet, efter at politiet er begyndt at samkøre sine registre med landets fitnesscentre.

Kun den ene aften

De juridisk bindende nytårsforsætter møder kritik fra Svend Erik Kaufmann, formand for Dansk Dagligevarehandel.

- Vores medlemmer er ved at gå til i stress. Hver gang en kunde køber en øl eller en halv kylling, skal ekspedienten hen og slå op i databasen for at se, om der på kunden er registreret et forsæt om ikke at drikke så meget, siger Svend Erik Kaufmann.

Justitsminister Søren Pape lægger vægt på, at den nye lov om juridisk bindende nytårsforsætter netop kun gælder løfter, der specifikt er afgivet nytårsaften.

- Hvis den også skulle gælde årets 364 andre dage, ville vi politikere jo være nødt til at sørge for post til tiden, skat, der bliver opkrævet eller elektroniske patientjournaler, der virker, hahahaha, ler ministeren gemytligt.

Broken News: Ny lov gør nytårsforsætter juridisk bindende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce