Broken News

Fodboldetisk Råd har afsagt dom i sagen om herrelandsholdets "store patter".

Alle danske fodboldspillere af hunkøn, lige fra miniput til old girls, skal fremover afslutte deres sejrssange med at råbe "kæmpediller".

Det har Fodboldetisk Råd under DBU besluttet i sagen om herrelandsholdet, som efter 5-1-sejren over Irland udsendte en video, hvor der i omklædningsrummet synges "Hvem var det, der vandt i dag" efterfulgt af fællesråbet "store patter"

- Herrelandsholdets råb hører ikke hjemme i det offentlige omklædningsrum, men med "kæmpediller" til pigerne udlignes den sexistiske adfærd, forklarer forperson Line Eg Madsen fra Fodboldetisk Råd.

Herrerne er kede af det

Herrelandsholdsmålmand Kasper Schmeichel er lettet over afgørelsen, men ked af balladen:

- Vi skulle aldrig have lagt den video på nettet, siger han og tilføjer, at spillerne fremover vil afholde sig fra at køre med klatten.

Man vil heller ikke længere kalde målscoringer for "kasser" eller betegne keeperen som "manden mellem stængerne".

Damerne er tilfredse

Damelandsholdet erklærer sig i en pressemeddelelse tilfreds med "kæmpediller" og takker DBU for at tale kvindernes sag.

- Gid de ville bruge lige så mange kræfter på at give os en anstændig løn, skriver anfører Pernille Harder i et tweet og tilføjer:

- Vi er faktisk en del på holdet, der ikke har noget imod "store patter".

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.

Mere om emnet

Se alle
Kvindelig EM-helt: Ville ønske vi selv råbte "store patter"

Kvindelig EM-helt: Ville ønske vi selv råbte "store patter"

DBU-råd diskuterer "store patter"-jubel

DBU-råd diskuterer "store patter"-jubel