Broken News: Krænkede tv-seere tilslutter sig #MeBuh efter VM-finalen

Danske tilskuere med krænkende adfærd i finalen ved VM i håndbold mellem Danmark og Norge. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Broken News: Krænkede tv-seere tilslutter sig #MeBuh efter VM-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske tilskueres opførsel ved VM-finalen mellem Danmark og Norge får seere over hele landet til at bakke om om det svenske #MeBuh-initiativ.

Søndag aften vandt de danske håndboldherrer guld ved VM. Både på banen og på tilskuerpladserne, hvor de norske fans blev fuldstændig overdøvet af buhråb fra de 15.000 danske tilskuere, hver gang en norsk spiller havde bolden.

Men det var usportsligt og burde have været stoppet, mener tusindvis af tv-seere og håndboldfans, der i solidaritet med de norske håndboldspillere har tilsluttet sig den svenske #MeBuh-bevægelse.

En af dem er en norsk tv-kommentator:

Måske hjælper det at buhe?

- Den buingen mot Norge, og spesielt Sagosen, kler ikke danskene. Jeg kommer ikke til å spise fleskesteg på ett år. Men på banen er Danmark vanvittig gode. Så kanskje buhu hjelper, siger Harald Bredeli, der kommenterer håndbold for Norsk TV2.

Og han har måske fat i noget rigtigt:

- Hvis ikke hjemmepublikum må buhe ad modstanderne, er der jo ingen fordel ved at have hjemmebane. Og hvis det var så synd for spillerne, kunne de vel bare have buet igen, siger Claus Bue Jensen, formand for Danske Buhligans.

Svensk buhepolitik

- Hvis det antas at buingen kan gjøre et lag sterkere, er det ingen grunn til tradisjonelle doping, noe som kan være både dyrt og ulovlig, lyder det i en kommentar fra Norges sports- og sundhedsminister Ole Einar Birkebeiner.

Har foreslår derfor, at Norges paradedisciplin, skiskydning, ændres til buheskydning.

I Sverige har pres fra #MeBuh-bevægelsen medført lovkrav om, at hjemmepublikum skal buhe ad sit eget hold mindst 50 procent af kampen.

Spillernes reaktion

Men hvad med dem, det hele drejer sig om, de norske håndspillere, der befandt sig mellem 15.000 buhende danskere i Boxen?

Norges verdensstjerne, Sander Sagosen, siger, at han faktisk fik en klump i halsen og måtte knibe en tåre, da han hørte de mange buh-råb i finalen:

- Nå har vi spilt to uker i Danmark og blitt omringet av danskere som snakker et helt uforståelig språk. Men til slutt hørte vi noe vi kunne forstå. Tusen takk, Herning, siger en rørt Sander Sagosen.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte folk, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken News: Krænkede tv-seere tilslutter sig #MeBuh efter VM-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce