Broken News: Hammeren falder over rigmandsghettoer

Colourbox

Broken News: Hammeren falder over rigmandsghettoer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens bebudede straffordoblinger kommer til at ramme alle parallelsamfund.

Mens fokus netop nu er på regeringens bebudede straffordoblinger for forbrydelser begået i særligt belastede områder, kan Bagsiden i dag løfte sløret for, at udtrykket "særligt belastede områder" ikke kun kommer til at dække over bydele, der også optræder på Indenrigsministeriets berygtede ghettoliste.

Regeringens udspil om straffordoblinger kommer efter alt at dømme også til at omfatte forbrydelser begået i de såkaldte rigmandsghettoer, hvor ordensmagten i årtier har kæmpet en ulige kamp mod en række helt specifikke lovovertrædelser.

- Det her er jo ikke et spørgsmål om at gå bevidst efter enkelte grupper af borgere, men vi kan bare konstatere, at der er en klar overvægt af visse forbrydelser i specielle boligområder, forklarer Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen til Bagsiden.

Rammer os alle

I rædselskataloget over lovovertrædelser, som regeringen vil fordoble straffen på, er blandt andet vold, hærværk og narkokriminalitet, som man ser en overvægt af i f.eks. Vollsmose i Odense og Gellerup i Brabrand. Her vil den bebudede straffordobling eksempelvis betyde, at simpel hærværk vil kunne koste 40 dages fængsel imod 20 i dag, og grov vold vil blive takseret til seks måneders fængsel i stedet for de tre, det i dag koster.

- Men problemet med parallelsamfund, hvor der tilsyneladende hersker et helt andet moralsk regelsæt, ses altså angiveligt også blandt andet i enklaver nord for København, i Hunderup-kvarteret i Odense og langs den såkaldte Guldkyst ved Kerteminde, hvor man har et helt forvrænget forhold til ting som f.eks. mandatsvig og betaling af skat og moms, forklarer Preben Bang Henriksen.

- Det her er jo forbrydelser, der ikke bare går ud over enkeltpersoner, men som faktisk rammer os alle sammen som samfund, og derfor er det også vigtigt med det her udspil at vise, at det vil vi ikke længere acceptere, og det er meget muligt, vi her må ud i ikke bare at fordoble, men måske ligefrem tredoble straffene, forklarer regeringspartiets retsordfører.

- Det kan lyde hårdt, men jeg vil ikke udelukke, at for eksempel grov skatteundragelse fremover vil kunne straffes med ikke bare ét, men måske ligefrem TRE rap over nallerne, lyder det fra Preben Bang Henriksen.

Broken News: Hammeren falder over rigmandsghettoer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce