Broken News

Hvis det bliver forbudt at dække sig til, kan man ikke skræmme børn til halloween, siger de danske spøgelser, som varsler storkonflikt.

Hvis Folketinget vedtager et forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum - kendt som burkaforbuddet - kan det få uoverskuelige følger for årets halloween.

- Det er hån mod de af vore medlemmer, der ikke selv har valgt, at de hver nat skal vandre hvileløst rundt og jamre, kun iført tunge kæder og en lagen med smalle åbninger til øjnene, siger Den Hvide Dame, forkvinde for Dansk Spøgelsesforbund.

Hun har derfor varslet konflikt med start tirsdag den 31. oktober.

Rammer børnefamilier

Datoen er ikke tilfældigt valgt. Sidste aften i oktober er som bekendt allehelgensaften. Her er det de senere år blevet en tradition for børn og deres familier at fejre halloween og lade sig skræmme af tildækkede væsener.

- Det kan politikerne ganske enkelt ikke være bekendt. Vi har købt 1500 græskar og fyldt skoven med lygter, spindelvæv og ting, der ser ulækre ud. Men uden spøgelser bliver det en blodfattig aften, som vil skuffe børnefamilierne, siger Reinulf Nielsen, leder af Mariehønen SFO på Aunslev Skole.

Rammer tjenende ånder

Fagforeningskartellet Dansk Skræmmerforening, DSF, som organiserer spøgelser, genfærd, bankeånder og tjenende ånder tager kraftigt afstand fra tildækningsforbuddet.

- Politikerne siger, at maskeringsforbuddet ikke er religiøst bestemt. Netop derfor rammer det vores medlemmer ekstra hårdt. De er jo for det meste fortabte sjæle, ugudelige væsener eller svæver mellem her og hisset, siger Den Store Græskarmand fra DFS' event- og arbejdsmiljøudvalg.

Afbryder kædesamarbejde

Kartellet truer med at indstille al kommunikation mellem nulevende og afdøde og har aflyst alle hjemsøgelser af den ældre boligmasse.

- Vi nægter også at rasle med kæder, sende iskold ånde ned ad nakken og trække dynen af sovende. Skulle der dukke onde ånder op og påtage sig konfliktramt arbejde, vil vi hjemsøge dem herfra til dommedag, siger Den Store Græskarmand.

Han meddeler endvidere, at alle danske spøgelser med øjeblikkelig virkning trækker sig fra samarbejdet med butikker, der sælger pruttepuder, sangskjulere og sjove parykker. De må for fremtiden kun kalde sig skæmtforretninger.

DF: Imod danske værdier

Dansk Folkeparti står fast på burkaforslaget og ser helt roligt på opbruddet i det danske åndsliv.

- Vi er klar over, at spøgelserne næppe har jordisk gods nok til at betale bøder for at overtræde maskeforbuddet. Men så vil vi i stedet tilbyde dem et kursus i danske værdier, siger partiets åndelige leder, Pia Kjærsgaard.

Som formand for Folketinget forsikrer hun om, at det bestemt ikke er meningen at gøre den fjerde alder sur for gode, gamle danske genfærd.

- Det ville stride mod ånden i lovforslaget, siger hun.

Hun bakkes op af Ånden i Lovforslaget, der på Twitter betegner det danske genfærdsmiljø som domineret af "fortidslevninger og støvede jammerkommoder".

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.