Broken News: Genial løsning: Vollsmose bytter navn med Hunderup

Bydelen, der to dage endnu hedder Vollsmose, set fra luften. Foto: Michael Bager

Broken News: Genial løsning: Vollsmose bytter navn med Hunderup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vollsmose får nyt navn fra på torsdag, når to Odense-bydele skifter navn. En gevinst for begge områder, mener lokale talsmænd.

I weekenden foreslog Venstre i Odense Byråd at hjælpe Vollsmose ud af sine problemer ved at give bydelen et nyt navn.

Det bliver ikke aktuelt, for i morges traf politikerne i Sted- og Navneudvalget en rask beslutning: Indvandrerghettoen Vollsmose bytter ganske enkelt navn med velhaverghettoen Hunderup.

- De to kvarterer ligner i forvejen hinanden på mange punkter, siger Christoffer Lilleholt, (V) formand for Sted- og Navneudvalget, og uddyber:

- Begge bydele ligger ved Odense Å og er omgivet af store, rekreative arealer. Både i Vollsmose og Hunderup er der mange pladskrævende børnefamilier, og begge steder er det foretrukne transportmiddel en stor BMW.

Gaderne skifter navn

Navneskiftet vil også smitte af på de lokale gadenavne.

- Vollsmose Torv omdøbes til Lars Chr. Lilleholts Plads, og det forventes at smitte positivt af på den belastede bydel samt tilføre området lidt tiltrængt grøn energi, siger Anders W. Berthelsen (S). Han er forfatter til adskillige bøger om Odenses kvarterer og har rådgivet om, hvilke gadenavne der med fordel kan byttes.

- Hunderupvej bliver til Vollsmosevej og Vollsmose Allé bliver til Hunderup Allé. Langelinie kommer fremover til at hedde Bøgeparken, Sadolinsgade skifter navn til Egeparken, og Læssøegade bliver til Lærkeparken. Det er også navne, der passer bedre til de andre trægader i kvarteret såsom Kastanievej og Linde Allé, tilføjer han.

Lokal begejstring

Toneangivende beboere i de to bydele ser store muligheder i navneskiftet:

- Det bliver billigere at tegne forsikringer, og lokale iværksættere vil få lettere ved at rejse kapital, når de er registreret på en Hunderup-adresse, siger Saddam Dabaas, talsmand for en lokal klynge af import- og inkassovirksomheder i det nuværende Vollsmose.

I det nuværende Hunderup glæder nyheden også mangemilliardær og boldklubejer Morten Thorborg:

- Jeg bakker helt op om navneskiftet, der kan give store økonomiske fordele. Personligt forventer jeg at få nedsat min ejendomsskat med et tocifret millionbeløb.

Ressourcestærke beboere på vej

Under forhandlingerne i Sted- og Navneudvalget diskuterede man også, hvorvidt man skulle indgå kompromis og kalde bydelene henholdsvis Hundemose og Volderup.

Men politikerne endedes altså om, at kun et totalt navnebyt vil kunne tiltrække ressourcestærke beboere. Det har allerede virket.

Næppe var nyheden om navneskiftet sluppet ud, før De Radikales formand, Morten Østergaard, meddelte, at han i hvert fald godt tør bo i Vollsmose. Ja, han vil faktisk allerede flytte ind i kvarteret i overmorgen.

Broken News: Genial løsning: Vollsmose bytter navn med Hunderup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce