Broken News: Fynsk kommune har det bedste klima for bander

Danske Banders bedømmelseskomité på uvarslet besøg i en fynsk kommune. Foto: Colourbox

Broken News: Fynsk kommune har det bedste klima for bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn har skubbet København og omegn ud af top-10 i årlig undersøgelse af bandeklimaet.

Erhverv: Nordfyns Kommune er den bedste kommune at drive bande-virksomhed i på Fyn, mens Odense Kommune er den dårligste. Og helt galt står det til i København.

I hvert fald hvis man spørger banderne.

Det viser den årlige undersøgelse fra brancheorganisationen Danske Bander, som har spurgt alle danske bander om, hvordan de oplever vilkårene for at drive bandevirksomhed i netop deres kommune.

Odense flopper fælt

Siden sidste års undersøgelse har Nordfyns Kommune flyttet sig fra en 10. til en 4. plads, mens Odense er helt nede på en skuffende plads som nummer 8.

- At en stor kommune som Odense ikke har kunnet forbedre sin placering, skyldes problemer med infrastrukturen. Al bandevirksomhed er baseret på et velfungerende distributionsnet, men det er jo umuligt at komme gennem byen på motorcykel, når de graver overalt, forklarer formand for Danske Banders fynske afdeling Poul "Svinet" Nørgaard.

En glad bandekonsulent

Nordfyns Kommune er årets højdespringer i undersøgelsen fra Danske Bander, og kommunens bandekonsulent Erik Bo Nielsen fra Otterup er stolt over placeringen:

- Jamen, selvfølgelig har vi da et godt bandeklima. Det ka' da for helvede da ikk' være så svært at fat'. Det følger jo krat'eme lige efter, at sprognævnet er flyttet til Bogense, siger Erik Bo Nielsen og tilføjer, at Odense i øvrigt er en lorteby, der trænger til at blive smadret.

En målrettet indsats

Poul "Svinet" Nørgaard fra Danske Bander udtaler sig positivt om Nordfyns målrettede indsats:

- Jeg oplever politikere, der er proaktive i forhold til at skaffe afsides liggende skolebygninger, som for små midler kunne indrettes til væksthuse for vore underleverandører. I den forbindelse må jeg rose kommunen for ikke at være så rigide regelryttere hvad angår afledning af planteværnsmidler i forbindelse med samme produktion, siger han.

- Det står i grel kontrast til en ellers bandevenlig kommune som København, der har taget det uhørt drastiske skridt at forbyde en af de mest respekterede bander og derfor er helt ude af top-10, siger Poul "Svinet" Nørgaard studst.

Kritik af kåringen

Kritikere indvender, at kåringen af bandevenligt klima ikke er foretaget af et uvildigt organ, men af branchen selv.

- Det ville jo svare til, hvis en forening af for eksempel erhvervsvirksomheder undersøgte, hvor det er lettest at snyde i skat, ændre lokalplaner eller få borgmesteren direkte i tale, og så delte guldmedaljer ud, siger professor i alternativ økonomi Anders Lassen fra Syddansk Universitet og afbryder sig selv med en høj latter:

- Hahaha, men et så dumt kneb ville hurtigt blive afsløret.

Broken News: Fynsk kommune har det bedste klima for bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce