Broken News: Blev snydt for politiskolen - nu vil Svendborg have prins Henriks grav

AMU-skolen i Svendborg skulle have været politiskole. Nu kan den blive kongeligt gravsted. Foto: Katrine Becher Damkjær

Broken News: Blev snydt for politiskolen - nu vil Svendborg have prins Henriks grav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henrik vil gerne begraves i Danmark, men ikke sammen med dronningen. Fynsk by tilbyder ledig grund.

Kongehuset har meddelt, at prins Henrik ikke vil begraves i Roskilde Domkirke sammen med dronning Margrethe. Han vil dog gerne begraves i Danmark, og derfor har Svendborgs borgmester her til formiddag sendt et tilbud til Kongehuset.

- Prinsgemalens ønske er et jo også et udtryk for, at han ikke føler sig ligestillet med sin kone, og det er en følelse, vi kan genkende her i Fyns næststørste by. Så vi tilbyder et gravsted kvit og frit med tilhørende besøgscenter og mindepark. Vi synes faktisk også, det er vores tur, for Svendborg blev jo snydt, da Politiskolen skulle udflyttes til provinsen, siger borgmester Lars Erik Hornemann (V).

Af samme grund tænkes prins Henriks gravsted anlagt på grunden ved den tidligere AMU-bygning på Ryttervej.

Mulighed for udvidelse

- Det var jo her, Politiskolen skulle have ligget, men grunden er lige så velegnet til et gravsted, forklarer chef for bygninger og vedligeholdelse i Svendborg Kommune Søren Bach Poulsen.

- Først og fremmest er der et stort grønt område med udsigt over Svendborgsund. Jorden er byggemodnet, så det er sådan set bare at grave et stort hul. Den tomme AMU-bygning er opført i to etager med et samlet areal på 5954 kvadrameter med mulighed for udbygning op til 20.000 kvadratmeter. Bygningen kan uden de store omkostninger indrettes til besøgscenter, og på det grønne område kan der etableres en mindelund udmykket med prins Henriks egne skulpturer og boder med salg af prinsens egen vin, fortsætter Søren Bach Poulsen.

Det tidligere AMU-center - og måske kommende kongeligt gravsted - ligger desuden tæt på motorvej, svømmehal og rekreative områder og er forsynet med helikopterlandingsplads til brug ved fremtidige statsbesøg.

Forbehold fra DF

Hverken regering eller opposition har nogle kommentarer til Svendborgs tilbud. Dansk Folkeparti bakker op om idéen, men har et forbehold:

- Når det nu endelig lykkes at få udflyttet et kongeligt gravsted til provinsen, havde vi hellere set, at det blev en af de små prinser eller prinsesser, de er jo trods alt født i Danmark, så måske skulle de danske provinsbyer sættes på en prioriteret venteliste, siger ud- og tilflytningsordfører Martin Henriksen fra DF.

Hertil ryster borgmester Hornemann i Svendborg på hovedet:

- Det kan han da ikke mene. Odense har allerede fire konger begravet i domkirken, selv Langeland har jo kong Humbles grav, så nu må det være Svendborgs tur. Og det gælder om at smede, mens .. ja, altså, han er jo ikke kold endnu, vel?

Broken News: Blev snydt for politiskolen - nu vil Svendborg have prins Henriks grav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce