Broken News: Beboere i chok: Nedrivning af fynsk ghetto begyndt i morges

Overvåget af kampklædte betjente fra Rigspolitiets ghettoenhed, blev flere vænger i Tarup her til morgen revet ned. Foto: Timo Battefeld

Broken News: Beboere i chok: Nedrivning af fynsk ghetto begyndt i morges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chokerede beboere i Odense-forstaden Tarup vækket af politi og nedbrydningsmaskiner. Aktionen møder forståelse på sociale medier.

- I begår en stor fejl. Langt de fleste af os er lovlydige borgere, der passer vores arbejde, og hvor skal vi nu bo? lyder det hulkende fra Karen Marie Rasmussen.

Den 52-årige butiksassistent er tidligere beboer på et af vængerne på Fuglebakken i Tarup. Nu er hun hjemløs og uden andet tøj end det, hun lige kunne nå at kaste i en trolley, inden det gulstens P. Koch-rækkehus, der har været hendes hjem gennem 30 år kl. 05.30 i morges blev jævnet med jorden af mandskab og køretøjer fra Statens Nedrivningsstyrelse.

Støv og murbrokker er alt, hvad der er tilbage på det lille vænge, hvor 14 rækkehuse blev revet ned, inden maskinerne kørte videre til næste vænge.

Forberedt i månedsvis

Aktionen kom som et lyn fra en klar himmel, men har været forberedt i månedsvis og blev aktiveret, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin nytårstale gav det aftalte grønt lys for nedrivning af udvalgte ghettoer. Første mål blev Odense-forstaden Tarup, der godt nok ikke står på regeringens ghetto-liste.

- Men sket er sket, og et sted skal man jo starte. Tarup har desuden typiske ghetto-markører: Ensartet boligbyggeri omkring et center, hvor al handel og service er samlet samt en etnisk unuanceret befolkning, der bekender sig til en større mellemøstlig skriftreligion, siger nedrivningskommissarius Bob Bykhemann og tilføjer:

- Det er også billigt at rive ned, fordi vi ikke skal have store kraner med.

Riv lortet ned

Danmarks første ghettonedrivning møder generelt forståelse på de sociale medier.

- Nu kender jeg ikke Tarup-ghettoen, jeg har aldrig sat mine ben der, og hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg overhovedet ikke hørt om den før. Men da jeg læste, at det er her, dødsstenkasteren fra motorvejen gemmer sig blandt beboerne, kan man jo ikke sige andet end: Riv lortet ned. Og send dem hjem, siger Bjarne Jørgensen, førtidspensionist og seniorkommentator på internetmediet Den Korte Avis.

Genhusning af beboerne

Men hvor skal beboerne fra Tarup flytte hen? Det har integrationsminister Inger Støjberg (V) et svar på:

- Vi har jo i årevis talt om den skæve etniske fordeling i visse boligområder, og nu har vi muligheden for at gøre noget ved det. Med de fynske kommuners hjælp vil vi derfor hurtigst muligt genhuse Tarup-beboerne i fine, store lejligheder i Vollsmose, Sprotoften i Nyborg, Skovparken i Svendborg samt nogle af de større øer i Det Sydfynske Øhav.

Broken News: Beboere i chok: Nedrivning af fynsk ghetto begyndt i morges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce