Broken News

Kendt narkogangster og bandeleder gik ned med stress. Komplicerede personaleforhold og nabochikane bag beslutning. Nu vil han leve sin livsdrøm ud.

- En morgen mødte jeg på arbejde, og gråden sad mig i halsen. Jeg følte det, som om vægten af alle de sager, jeg skulle tage mig af, tyngede mig ned. Mit hjerte buldrede af sted, og da vi klippede fingrene af den tredje narkoskyldner den morgen, stod tårerne ud af øjnene på mig.

- Mine medarbejdere blev først lidt forlegne og forsøgte at joke med, om de skulle tage gaffaen af, så ofrene kunne græde for mig, men det hjalp ikke, og først da de havde givet mig et par solide rusketure, erkendte jeg, at jeg var blevet ramt af stress.

Sådan fortæller LTF-bandeleder Shauib Khan i et følelsesladet interview med Broken News.

Hændelsen, der fik Khan til at tage sit stressede liv op til revision, ligger 14 dage tilbage, og vi møder ham på hans nye arbejdsplads: Et økologisk landbrugskollektiv på Langeland.

Bondemand inderst inde

- Jeg var nødt til at se mig selv i øjnene og spørge mig selv: Er dette mit liv? Skal jeg gå rundt med kroppen i konstant beredskab og med alt for meget om ørerne? Projektiler, for eksempel. Forestil dig, hvordan det er at gennemføre en MU-samtale med et ungt menneske, når det larmer sådan fra gaden, og konkurrenternes headhuntere lurer lige om hjørnet. Det er et usundt arbejdsmiljø, siger Shauib Khan, og ryster stilfærdigt på det veltrimmede hoved.

Erhvervspsykolog Hanna Hansen med speciale i frontline mindfulness rådede den udbrændte bandeleder til at fokusere på det, han er god til.

- Og så stod alt pludselig lysende klart. Hele mit voksne liv har jeg levet af at købe og sælge tørrede og pressede landbrugsprodukter. Men jeg har aldrig selv dyrket en plante eller høstet den. Mit professionelle liv manglede ganske enkelt jordforbindelse. Inderst inde er jeg en bondemand, der har spildt liv på markedet frem for på marken, siger Khan, mens han forsigtigt nulrer et topskud og nipper lidt visne blade af en mandshøj hampplante.

Bandeleder inspirerer andre

Shauib Khan er nu i voksenlære på det økologiske arbejdskollektiv Tullebøllegård. Her står han op kl. 4 hver dag for at muge ud ved køerne og tappe gylle ved de fritgående svin. Med sirlige strøg håndgødsker han resten af arbejdsdagen den fineste herregårdshamp til medicinsk brug. Og nynner imens.

Tilbage på Nørrebro er der forståelse for bandelederens beslutning, som har gjort stort indtryk på hans nærmeste konkurrent, bandeleder Omar Souljaz fra Mjølnerparken. Han har bedt om tidsubestemt orlov for at forfølge en gammel drøm fra ungdomsårene:

- Min spidskompetence, og det det virkelig gør mig glad, er jo at genere så mange mennesker så meget som muligt. Så nu vil jeg leve af at udvikle web-bårne kommunikationsplatforme til børn, forældre og lærere i folkeskolen, siger en afklaret Omar Souljaz.

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.