Bilist chokerer: Ja, det er mig, der ikke kører ordentligt

Her er han: Henning Andersen, 58 år og ansvarlig for den dårlige bilistkultur på danske motorveje. Foto: Colourbox

Bilist chokerer: Ja, det er mig, der ikke kører ordentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er det altid de andre bilister, der kører forkert? Nej, det er mig, siger fynsk bilist i kontroversiel udtalelse.

Trafik: Henning Andersen, 58-årig faglærer med bopæl i Ringe og job i Fredericia, har sendt chokbølger gennem det danske bilistmiljø, efter han har meldt åbent ud, at det ikke er de andre bilister, men ham selv, der kører dårligt.

- Jeg har altid sagt - og skrevet i læserbreve - at hvis bare de andre bilister ville køre ordentligt, så ville der ikke ske ulykker på motorvejen. Men nu er det gået op for mig, at det jo er mig selv, der kører dårligt, siger Henning Andersen.

- Det er mig, der kører for langsomt i godt vejr og for hurtigt i dårligt vejr. Jeg kommer alt for tit til at lægge mig i overhalingssporet, jeg kører generelt for tæt på den forankørende, og jeg er virkelig dårlig til at huske at blinke ved overhalinger, uddyber han.

Første erkendelse i Danmark

Henning Andersen er, så vidt vides, den første dansker i bilismens 130-årige historie, der ikke bare hævder, men bekræfter, at det kan være hans egen kørsel, der er for dårlig og ikke alle andres.

Han har derfor taget konsekvensen og vil fra og med i morgen køre ordentligt, hvilket formentlig vil nedbringe antallet af ulykker på for eksempel Fynske Motorvej til noget nær nul.

Andre bilister utilfredse

Selv om ansvaret for de mange ulykker på Fynske Motorveje dermed ser ud til at være placeret, vækker Henning Andersens erkendelse ikke begejstring hos Bent Juhl, der er talsmand for fynske bilister:

- Sådan noget fordrukkent sludder. Nu har jeg og andre erfarne bilister dokumenteret med tusindvis af kommentarer under artikler om trafikulykker, at det er de andre bilister, der kører som idioter. Så skal sådan en vigtigper ikke komme her og påstå noget andet. Han kører godt nok lige på kanten, siger Bent Juhl.

Nu stiger farten

Hos Fyns Politi er man ikke kun forundret, men også lettet over, at den skyldige bag dårlig kørsel træder frem.

- Det er da klart, at det vil lette færdselspolitiets arbejdsbyrde betydeligt, at man nu kun skal holde øje med denne ene bilist, siger vicepolitimester Marianne P. Dahl fra Færdselsafdelingen under Fyns Politi.

Hun tilføjer, at eftersom man nu har identificeret den bilist, der kører uforsvarligt på motorvejen, og han har lovet at køre ordentligt, vil der fra og med i morgen blive indført fri hastighed på motorvejen hele vejen over Fyn.

Bilist chokerer: Ja, det er mig, der ikke kører ordentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce
Annonce