Vise ord om vinduer


Vise ord om vinduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

?Hej. Sommerens husarbejde er udskiftning af bundlister, maling af vinduer og nye fuger omkring disse. Men hvad er bedst - de gode, gamle bundlister eller de nye typer af aluminium, og hvordan skiftes de?

Men mit største hovedbrud er de s... fuger. Det er gamle betonfuger, og en del steder er de enten faldet ud, eller de kan tages ud med de bare næver. Så de skal udskiftes. Men i DR1-programmet SOS bliver der lagt nye mørtelfuger i - kan de ekspandere/ trække sig sammen i tilstrækkelig grad?

Jeg har altid gået og troet, at silikonefuger var sagen. Men hvilken type silikone skal der bruges, for jeg bliver noget forvirret, når jeg står i byggemarkedet og læser på tuberne?

Venlig hilsen

Finn Jørgensen, Faaborgvej

!Hej Finn. Bundglaslister af aluminium er smarte, fordi de ikke kan rådne - men så er det også sagt! De er nemlig grimme og giver en fæl kuldebro forneden på ruden.

Den bedste løsning er derfor - efter min mening - at vælge glaslister med faste gummilæber (samme som alu-lister), men af træ: Enten trykimprægneret fyr eller sibirisk lærk. Spørg i dit lokale byggemarked efter en brochure, eller find en snedker i dit nabolag og spørg ham, om du kan købe nogle meter af den bedste type, han kender til.

Fugerne omkring vinduerne - du påstår, at de er af beton, men du mener vel mørtel? De kan sagtens fuges op påny, men så skal du købe en sæk våd mørtel og blande det med hydraulisk kalk i stedet for cement - blandingsforholdet kan du finde i din Maxit-håndbog. På den måde får du en fed og lækker mørtel, som klæber fantastisk og er særdeles fleksibel.

Men den kan blive endnu bedre, hvis du blander den med fæhår. Ja, du læste rigtigt: Fæhår! Det er korte ko-hår, som man blander i mørtelen som en slags fiberforstærkning, og så kan du ellers bande på, at fugen holder. Fæhår kan blandt andet bestilles på telefon 56 50 43 11. Den moderne udgave af fæhår hedder polypropylen-fibre - de bruges i fiber-beton og fiberfor-stærket puds og kan fås i de byggemarkeder, hvor murerne handler.

Men hvis du er mere til de hurtige løsninger, kan du i stedet bruge ekspanderende fugebånd. Det er selvklæbende bånd af en slags skumgummi - kort efter, at du har puttet det ind i fugen, svulmer det op og fylder den ud, så den er helt og aldeles tæt, men stadig diffusionsåben, så der ikke ophobes fugt bag fugen.

Silikone og den slags skal du glemme alt om - det er noget skidt.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Vise ord om vinduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce