I en toptunet nyopført villa har racerkører Jan Magnussen og grafisk designer Christina Bergdahl indrettet sig råt og raceragtigt med få materialer, enkelte møbler og rød som eneste accentfarve i deres nipsefrie sort/hvide univers
- Jeg synes alt på en racerbil er fantastisk, fortæller Christina Bergdahl med begejstring i stemmen og peger på to metalbånd, hun har fået fræset ind i kanten af køkkenbordpladen og for enden af hvert trin på trappen til først sal.

Og strømlinet ser det ud med racerlinjerne, som hun kalder dem, i den massive bordplade i afrikansk zebrano-træ, som også er anvendt til trappetrin og til bordplade i badeværelset på første sal.

For enkelhedens skyld har Christina Bergdahl, i daglig tale Chrisser, ladet én træsort og én flise gå igen i badeværelser, bryggers, entré og køkken i Magnussen-parrets nye hus. Ligesom det er de samme Invita-elementer i hvid højglans med indbyggede greb i aluminium, der er valgt til skabe overalt i huset.

- Jeg er helt vild med Arne Jacobsens huse og synes som han, at materialerne skulle dekorere rummene. Det skulle være stål, fliser og træ, fortæller Christina Bergdahl .

To andre kriterier for drømmehuset, der stod færdigt i sommeren 2008, var lys og højt til loftet, og det har Magnussen-parret fået. Husets to etager er opført som to forskudte rektangler med gennembrudt loft over køkkenet i stueetagen, så der fra køkkengulvet til loftet på første sal er godt otte meter. Store ovenlysvinduer sørger for masser af lys døgnet rundt - der er i det hele taget ikke sparet på noget.

- Vi byggede godt nok, da markedet var på sit højeste, smiler Jan Magnussen: - Men for os er det en investering, til når vi en gang flytter permanent hjem til Danmark.

Hotelinspiration

Som professionel racerkører på General Moters officielle racing team, Corvette Racing, tilbringer Jan Magnussen 7-8 måneder af året i USA og Canada. Og fru Chrisser følger som en ægte sportsmands kone altid med:

- Vi bor på hoteller halvdelen af året, og inspirationen til huset har vi fra hoteller. Da vi skulle bygge, spurgte vi simpelthen os selv; hvilke hotellers indretning kan vi lide?

Blandt favoritterne er SAS Radisson-hotellerne, og hotelinspirationen er til at få øje på. Indretningen af husets 280 kvadratmeter er enkel og funktionel, med få velvalgte møbler og absolut intet overflødigt nips.

- Jeg er ikke til sådan noget tuttenuttet noget, griner Christina Bergdahl: - Jeg bliver rodet i hovedet af rod.

Arvestykker er her heller ikke mange af - kun to Wegener Lufthavnsstole fra Christina Bergdahl barndomshjem har fundet nåde, nu ombetrukket med Ferrari-rødt stof fra Kvadrat. Og beskeden til Christina Bergdahls mor er klar, om det så er Marokko-puder eller rokoko-stole, hun gerne vil lade gå i arv: Hvis du kan, så brænd det!

En lille ny stjerne

Nu har Christina Bergdahl og Jan Magnussen selv fået der egen først fælles arving, Luca. Men det får ikke Christina Bergdahl til at proppe børneværelset med sådan noget tøse-«dilleduller«, som er hendes fællesbetegnelse for nips. En enkelt lyseblå bamse har dog sneget sig ind på børneværelset, men ellers er de gennemgående farver sort, gråt og hvidt som i resten af huset.

- Jeg kan godt lide at tingene passer ind, forklarer Christina Bergdahl: - Jeg er ikke til lyseblå babyværelser med Peter Plys på det hele. Jeg elsker dødningehoveder. Og hvor længe er de egentlig babyer?

Christina Bergdahls svar på det spørgsmål får man, når man kigger ind i Lucas værelse. Det er ikke et babyværelse. Det er et sejt drengeværelse med raketter, flyvemaskiner og racerbiler på væggene. Billederne, et stribet tapet og en matchende stjernebort har Christina Bergdahl selv designet. Seng og sengelampe har hun fundet hos Rock Star Baby, der som gennemgående motiv på alt fra sutter til tremmesenge har stjerner og dødningehoveder.

- Det var min gamle chef i USA, der nævnte det her fede børnetøj for mig, og så gik jeg ind på deres hjemmeside og var bare fuldstændig solgt. Mange mænd bliver fejet helt af bordet, når der skal vælges babyudstyr, men Jan syntes, at det hele var sejt. Han var klart mere til Rock Star end til BabySam.

På sengelampen ved Lucas tremmeseng står der »Everyone is a star« - alle er en stjerne. Knap tre måneder gammel er Luca allerede udstyret som en lille rockstjerne - sejt og sort. Men om han vil være rockstjerne, eller racestjerne som sin far, eller noget helt tredje, det må han selv bestemme, understreger Chrisser og griner:

- Lige nu nyder jeg bare, at jeg kan bestemme indretningen.

–-

Her finder du tingene:

Familien Magnussens køkken er fra Invita, model Elite, i modehvid højglans med indbyggede greb i aluminium, se www.invita.dk

Lucas børneværelse er indrettet med Rock Star Baby designet af Bon Jovi, se www.rockstarbaby.dk

Christina Bergdahls egen fotokunst er overført til lærred hos Illux, se hvordan du kan overføre dine ferieminder på www.illux.dk

–-

Om Jan Magnussen

Jan Magnussen debuterede i karting (gokart) i 1984 og vandt 14 år gammel sit første Junior-VM i 1987 i La Valle i Frankrig ved Le Mans. Netop den sejr var afgørende for hans karriere, da den åbnede døre til at blive fabrikskører og dermed tjene penge på sporten.

I dag er Jan Magnussen fabrikskører for General Motors på deres officielle racing team, Corvette Racing, og kører i Den amerikanske Le Mans-serie (ALMS). Blandt hans sejre i år var førstepladsen i netop Le Mans-løbet i GT1 klassen i Corvette C6-R sammen med holdkammeraterne Garcia og O?Connell. Læs mere på www.janmagnussen.com og på www.badboyvette.com.

–-

Kvinden i skyggen

Racerstjernen Jan Magnussens kone Christina Bergdahl er netop nu aktuel i bogen, »Kvinden i skyggen«, hvor 10 kendte sportsfolks koner bliver interviewet om, hvordan det er at leve med en kendt sportsmand. Bogen udkommer på Magnolia Press 17. november.

–-
  • fyens.dk