? Hej Kjeld - i videoen, hvor du tager den ødelagte rude ud, fortæller du om en skruetrækker, som du har modernificeret ...Er det muligt, at du kan sende et nærbillede af den, så man kan se, hvordan hovedet ser ud?Tak for et godt program i en underholdende tone.

Mvh Michael

! Hej Michael - du får et nærbillede lige her i spalterne. 

Når jeg kalder dimsen for en modificeret skruetrækker, er det måske lidt skævt - når jeg har brugt netop en skruetrækker som udgangspunkt, var det mest, fordi den havde sådan et pænt håndtag - og så fordi spidsen alligevel var ødelagt.

Den lille kvadratiske klinge er i virkeligheden en forskær til et fræsejern - man kalder dem også platter. De er lavet af hårdmetal og hylende skarpe. De kan købes i værktøjsbutikker og sådan nogle steder, hvor de har fræsejern til snedkeri - det er en standard, som bruges som skær på hundredevis af forskellige klinger og fræsejern, så de koster ingen herregård.

Jeg har så hittet et stykke rundjern med hul og et 4 mm indvendigt gevind - så drejede jeg spidsen til, så den passer i plattens koniske hul. Den skal passe ret præcist, fordi platten er hård som glas og let sprænges, hvis den bliver spændt skævt op - så satte jeg en skrue i og svejsede dingenoten fast på enden af skruetrækkeren i en passende skæv vinkel.

Og siden har den skrabet genstridig gammel kit ud af gud ved hvor mange vinduer - jeg har aldrig skiftet klingen, og jeg har lige tjekket: Der er siger og skriver ét hak, og det er fordi jeg har skrabet i noget glas. 

Når den er så handy at bruge, er det fordi det lille kvadrat passer perfekt i falsen - når du skraber bunden, kører den fint langs siden uden at gøre skade - og vice-versa. Det eneste alternativ, som jeg kender, er en lille trekantet skraber fra Bahco - den er også god, men trekantens spidser borer sig ind i falsens side, når du skraber bunden - og omvendt.

Og så er det jo altid træls at betale for noget, som man lige så godt kan lave selv - og så endda lidt smartere ...

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

  • fyens.dk