Flemming Krøll til sin chef Frank Steen: - Ansæt dog Pippelip.

Tilbage i 1992 blev Pia Ullehus kæreste med Frank Steen, der drev underholdningsbureauet Danartist i Odense. Fire år forinden havde han overtaget driften af den skrantende Rottefælde-revy.

Frank Steen havde mange idéer og ukuelig lyst til at få Danmarks ældste sommerteater på ret køl. Det lykkedes for Frank Steen, der var et farverigt og legende menneske, for hvem intet var umuligt. Tingene lykkedes måske ikke altid, men som oftest gjorde de, fordi han formåede at kombinere optimisme med fantasi og forretningstalent.

Pia UIlehus, eller "Pippelip", som Frank Steen kærligt kaldte kæresten, var bogholderuddannet, begyndte at gå til hånde i "fældens" køkken, hun smurte revyplatter, stod i baren og serverede vådt og tørt i salen. Intet var for småt. Hun elskede atmosfæren.

 

Krøll fik idéen

En dag, da Rottefælden stod og manglede en restauratør, spurgte Frank Steen sin skuespiller Flemming Krøll til råds. Han var til gengæld ikke i tvivl.

- Ansæt dog Pippelip, svarede han prompte. Den løsning havde Frank Steen slet ikke tænkt på.

- Jeg havde relativt let ved at sige ja tak til det generøse tilbud. Det viste sig heldigvis at være en klar fordel, at jeg kendte driften indefra. Frank havde jo lært mig revy- og restaurantionsfaget fra bunden.

Det var en langtidsholdbar aftale, de indgik den nat på Frank Steens gård i Hundslev, for hun har været i huset lige siden.

Året efter blev Flemming Krøll chef for Nykøbing F.-revyen - og det har han været lige siden.

Da Frank Steen blev syg, gik hun ind og tog ansvar i dagligdagen. Parret blev gift, og da Frank Steen døde i efteråret 2008, var det helt naturligt, at Pia Ullehus overtog rorpinden.

- Dér stod jeg så som en helt naturlig ting med et af landets mest kendte revyteatre. Det havde jeg jo også lovet Frank, der var en rigtig god læremester. 

 

Revy hele året

Det er en helårsopgave, at drive revy, som kører for fuld hammer over tre intense sommermåneder. I år med 64 forestillinger og med forventet over 16.000 mennesker omkring de små borde i den 134 år gamle bygning i Svendborgs Caroline Amalieskov.

Fra september og frem til 1. maj foregår tilrettelægningen fra domicilet på Odense Havn og fra privaten i Ramsherred, der har huset såvel pressemøder som inspirationsmøder med skuespillere, musikere, instruktør og teknikere.

Resten af tiden styres den administrative del af revybutikken fra det lille kontor i Rottefælde-huset.

 

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Byhus i H.C. Andersen-kvarteret: Pia fra Rottefælden fik endelig sit drømmehus

Byhus i H.C. Andersen-kvarteret: Pia fra Rottefælden fik endelig sit drømmehus

Rasmus hjalp mor, når der var pause i Odeon-byggeriet

Længere nede ad gaden