Væk med kravlet

Tegning: Mikkel Damsgård Petersen

Væk med kravlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den kommende tid kan vi vente mange flere hvepse, mus, myrer, møl, kakerlakker og rotter end tidligere, fordi vinter og forår har været så milde, forudser Claus Schultz, teknisk chef i skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Rentokil.

Han anbefaler at være tidligt ude med bekæmpelse og har følgende råd:

Hvepse

Opdager man et hvepsebo i sit hus eller garage, skal man hurtigt fjerne det - eller få en professionel til det. Hvis boet har siddet længe, kan det hurtigt blive farligt og svært at komme af med. Der kan være helt op til 5000 hvepse i ét hvepsebo. Det er gråt og bygget op af parpirtynde flager. Så længe det er på størrelse med en bordtennisbold, kan man nemt fjerne det selv. Er det større, bør man få professionel hjælp.

Mus

Tjek boligen med musens øjne. En sprække på kun otte millimeter er nok til, at en mus kan komme ind. Alle sprækker bør tætnes med ugennemgnaveligt materiale.

Fjern mad og madrester i have, skur, carport og garage.

Sørg for, at høns, kaniner, marsvin eller andre dyr i haven spiser op, og at deres foder opbevares i tætsluttende beholdere.

Myrer

Find boet og hæld kogende vand i det - det slår myrerne ihjel.

Er græsplænen fyldt med små huller, er der formentlig myrer under plænen: Overvand plænen et par gange med koldt vand. Græsset tager ikke skade og myrerne mister modet.

Rotter

Gå huset igennem for sprækker og hulrum - og luk eventuelle sprækker med cement eller tæt, kraftigt net. Foder til husdyr, skrald og andet affald skal opbevares i lukkede beholdere.

Møl

Møl lægger æg i fødevarer. Tjek derfor fødevarer som frø, korn, mel og mysli. Tegn på møllarver er, at de spinder en klæbrig tråd, mens de spiser. Smid maden ud, eller frys den i tre til fire dage. Gør grundigt rent, hvor fødevarer opbevares.

Tekstilmøl afsløres ved små huller i tekstilet. Vask tekstilet på 60 grader, eller frys det nogle dage. Sørg desuden for at fjerne tøjfnuller fra bunden af skabe, og opbevar tøjet tørt.

Kakerlakker

Kakerlakker trives, hvor der er varme og fugt - typisk bag komfurer samt køle- og fryseskabe.

Det er næsten umuligt selv at skille sig af med kakerlakker. Så hvis der er mistanke om, at de har etableret sig i ens hjem, er det bedst at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper.

www.rentokil.dk kan man finde en guide over flere end 120 almindelige skadedyr.

Væk med kravlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce