Unge huskøbere skal vogte sig for nye lån


Unge huskøbere skal vogte sig for nye lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye afdragsfrie lån fra Nordea Kredit er gode til de rige ældre husejere, men unge førstegangskøbere skal være på vagt, vurderer Forbrugerrådet

København:Tag et 30-årigt lån og betal kun renterne. Nordea Kredit kom torsdag på gaden med en ny type lån med fast rente og med 30 års afdragsfrihed. Lånene er baseret på særligt dækkede realkreditobligationer (SDRO).

Lånet er et fornuftigt produkt, der er til at gennemskue, mener Forbrugerrådet. Men førstegangskøbere skal tænke sig godt om, inden de kaster sig ud i et afdragsfrit eventyr.

- Hvis man er ung og ikke har en formue, kan der ske det, at når man en dag vil sælge huset, så kan man blive fanget i en situation, hvor huspriserne er faldet, men lånet stadig er der og aldrig er blevet mindre. Det er en rigtig ubehagelig situation. For så har man nettogæld til verden, der gør det meget svært at etablere sig et andet sted, siger økonom i Forbrugerrådet Carsten Holdum til Ritzau.

Han understreger, at det er den samme advarsel Forbrugerrådet også giver til de 10-årige afdragsfrie lån.

Til gengæld er lånemuligheden særdeles velegnet til ældre rige husejere.

- Hvis man allerede har formuen og bare gerne vil bo i sit hus så længe som muligt, så er der ikke noget behov for at få gælden ned og på den måde lave en opsparing. Dér kan det være fornuftigt at sige fint, jeg afdrager ikke på mit lån, jeg spiser bare min formue, siger Carsten Holdum.

(ritzau

Unge huskøbere skal vogte sig for nye lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce