Sommerhuskøkkener dufter af genbrug

Enkle hvide køkkener kombineret med en bordplade i træ matcher både moderne og ældre tilbehør. Et sådant køkken passer derfor perfekt i sommerhuset, hvor det, sat sammen med farverig indretning, bliver både stilfuldt og hyggeligt.

Sommerhuskøkkener dufter af genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en dansk ferietradition at flytte i sommerhus i årets lyse tid for at slappe af og nyde udelivet.

Den afslappede stemning sætter præg på indretningen, der ofte består af møbler og interiør, som vi ikke længere bruger i helårsboligen.

Genbrug er en af disse års helt store tendenser, og der kan sagtens skabes sammenhæng, selv om dåser, potter og pander har mange farver og former

- Genbrug er stadig en stor tendens, men det har udviklet sig til noget mere. Vi bruger meget mindre, og det vi har, bruger vi op, samtidig med at vi vælger vores indkøb med omhu. Vi holder på tingene igennem længere tid i stedet for at købe nyt i tide og utide. Og skal vi endelig købe ind, vælges det nye med glæde og passion, fortæller direktør Kirsten Poulsen fra Firstmove, som er specialist i fremtidstendenser og forbrugsmønstre.

Hun forklarer, at interessen for miljøet har bredt sig i markedet. Og det giver sig også til kende i den måde, man holder ferie på:

- I sommerhuset er man tæt på naturen og vil typisk indrette sig spartansk, fordi det er lettere at slappe af, når man let kan overskue, hvad man har omkring sig.

Kirsten Poulsen kan se, at firstmoverne udvælger ting med stor omhu og nyder at forlænge produkters livstid.

Den tendens er oplagt at bruge i sommerhusets køkken. For selv om rummet jo skal fungere til at tanke familien op, kan man sagtens nøjes med kun at afsætte plads til redskaber, som er uundværlige til madlavningen. Her er behovet for opbevaring ikke så stort som hjemme. Der skal være de basale dele til at lave sommermad, som skål, skærebræt og en god kniv, men der er ikke brug for store køkkenmaskiner eller ekstra skåle, som alligevel kun sjældent kommer i brug.

For det er i sommerhuset, at vi kan leve det spartanske liv. Her kan vi slippe pligter og opgaver, være tæt sammen med hinanden og tage ting, som de kommer. Her er tid og rum til afslapning, og det stiller krav til indretningen.

Giv slip

- Sommerhuskøkkenet skal signalere, at nu kan vi give slip og bare nyde fritiden og hinanden. Det skal ikke flashe en masse nyt, men i stedet være en solid ramme for de få nødvendige redskaber, som vi ofte har med os fra andre steder, fortæller kommerciel chef Jess Laursen fra Designa, som i arbejdet med køkkener til danskernes hverdag også har øje for hverdagene i sommerlandet.

- Hylder og skuffer skal både skjule det, der ikke passer sammen, og samtidig gøre det let at arbejde sammen om at lave maden, så vi kan nyde den med hinanden og bagefter igen fordybe os i feriebøger, spil og gode oplevelser, siger han.

Sommerhuskøkkener dufter af genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce