Sommerhuset - en strømsluger

En gennemsnitsfamilie bruger i ferieboligen tre fjerdedelen af den strøm, de bruger i den faste bopæl.

Sommerhuset - en strømsluger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gennemsnits-familie bruger i ferieboligen tre fjerdedelen af den strøm, de bruger i den faste bopæl, så potentialet for at spare el her er stort.

København:Tjek sommerboligens energiforbrug inden vinteren. En rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) viser nemlig, at der er et enormt besparelsespotentiale i de danske sommerhuse. Ifølge rapporten forbruger en gennemsnitsfamilie alene i sommerhuset tre fjerdedele af den strøm, de bruger i den faste bopæl. Og det er selv om, at mange sommerhuse kun bliver brugt ganske få uger om året.

- Der er en tendens til, at vi slapper mere af over for vores strømforbrug, når vi holder ferie. Vi er ikke helt så opmærksomme på at skrue ned for forbruget i sommerhuset, som vi er i det daglige, og derfor bliver strømforbruget uforholdsmæssigt højt. Og så bruger vi stadig el til opvarmning i de fleste sommerhuse, og varmer også vores brugsvand op med el, siger projektleder Michael Reuss fra Elsparefonden.

Med en kampagne under titlen »Tæl til 10« lancerer Elsparefonden en række gratis tilbud på en særlig hjemmeside for sommerhusejere, www.elsparefonden.dk/sommerhus.

/ritzau/

Sommerhuset - en strømsluger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce