Sommer er ikke efterår


Sommer er ikke efterår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET ER på sin vis i orden, at producenterne og reklameverdenen er nødt til at planlægge måneder frem i tiden.

Men hvorfor genere os arme forbrugere med at sætte efteråret på kalenderen, når sommeren lige er startet?

Det gælder for eksempel skolernes sommerferie. Den er dårligt begyndt, før bombardementet af reklamer om skoletasker, penalhuse, skoletøj og sko m.m. til brug for skolestart efter sommerferien bliver kørt i stilling.

Og ikke nok med det. Begyndelsen på det nye skoleår er udnævnt til efterår. Bare se på det lune tøj og ditto sko, der anbefales til brug i august, der ofte er den varmeste af de tre danske sommermåneder.

FÅ UGER senere starter næste bombardement. Det er tøjfirmaerne, der smider efterårstøj i grams i modebutikkerne næsten samtidig med, at det mere og mere fremrykkede sommerudsalg bliver skudt igang.

Her kan kvinder, der har betalt fuld pris for en ny sommerkjole en måneds tid forinden, ærgre sig gule og grønne. Kjolen har ikke alene hængt ubrugt på bøjlen lige siden indkøbet på grund af silende regn. Nu kan den oven i fås til halv pris. For der skal jo være plads til efterårstøjet, der rykker ind , efterhånden som sommertøjet rykker ud.

Så er det, at man endnu engang kan undre sig over, at efteråret skal indføres midt i højsommeren.

NOK KAN forventningens glæde være en stor del af en oplevelse, der vinker forude. Den kender vi alle til, når en ferie planlægges og diskuteres i detaljer.

Men vi vil gerne være fri for, at reklamemagere og butikker i kampen om større og større bidder af forbrugskagen, prøver at stjæle vores sommer og udnævne den til efterår.

Det er der ingen forventningens glæde i. Tværtimod. Så hold fingrene fra vores sommer.

Ulla Sandberg er journalist på Bo Godt

Sommer er ikke efterår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce