Snedkernes Efterårsudstilling: Møbler med sociale ambitioner

Værket "Trædesten" af Cecilie Manz, der er kendt for lampesuccesen Caravaggio, er en hyldest til granit, den stille sten, vi dagligt slider på i de københavnske gader, forklarer hun. Bent Vangsøe Natursten har produceret værket.

Snedkernes Efterårsudstilling: Møbler med sociale ambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samvær

Snedkernes Efterårsudstilling stiler højt med et mål om at skabe møbler, der kan øge forståelsen mellem mennesker og måske endda gøre verden til et bedre sted at være. Udstillerne har fået til opgave at skabe møbler, der fremmer dialogen, ny

Hvis møbler kunne ændre verden.

Den ædle tanke er udgangspunktet for Snedkernes Efterårsudstilling 2017 "Side by Side Outside", hvor udstillerne er blevet bedt om at skabe udendørsmøbler, der fremmer dialogen og nysgerrigheden. Måske med små greb i formgivningen, der gør, at vi uvilkårligt vender hovedet mod nye, potentielle samtalepartnere, eller en konstruktion, hvor tyngdekraften sørger for, at man med sikkerhed kommer sin sidemand ved.

- Den oprindelige arbejdstitel var "Nærvær udenfor", for udstillingen handler om at skabe nogle møbler, der bringer os tættere sammen. Verden er i opbrud med Trump, Brexit og terrorhandlinger, og vi er ikke så gode til at tale sammen, men råber til hinanden på de sociale medier. Hvis vi mødes fysisk, er der måske større chance for, at vi får en bedre forståelse af hinanden, siger Claus Østergaard, der er formand for Snedkernes Efterårsudstilling.

Selv om det nordiske klima ikke altid beriger os med lange perioder, der indbyder til at leve vores liv udendørs, så tager vi i højere og højere grad udendørsrum som torve, pladser og parker til os som et fællesareal. Derfor er det også relevant, hvilke møbler vi omgiver os med.

Årets udstilling sigter ambitiøst mod at øge forståelsen mellem mennesker og være med til at vende tidens utryghed til tryghed. Møblerne er derfor skabt med det for øje at fremme samtalen i det offentlige rum.

Snedkernes Efterårsudstilling har for længst slået sit navn fast som en vigtig talentzone for både yngre og etablerede formgivere, der hvert år eksperimenterer sig frem til nye møbeltyper i samarbejde med en producent. Altid med et tema som udgangspunkt, og udstillingen er blot blevet endnu mere relevant, fordi der ikke længere er en møbelmesse i Danmark.

Formgivere og producenter arbejder sammen, og i år er de fem fynske producenter Inventarrum, Montana, Haugaard Company, Bent Vangsøe og JM Rør med i udstillingen.

Udstillingen åbnede i torsdags og kan ses frem til den 5. november på i Grønnegården på Designmuseum Danmark.

Snedkernes Efterårsudstilling: Møbler med sociale ambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.