Se sådan skal en rigtig ferie være


Se sådan skal en rigtig ferie være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er sikkert lige så mange definitio-ner på en god ferie, som der er mennesker, der har ferie. Det absolut væsentligste er, at der i denne periode er ubegrænsede mængder af tid, der kan fyldes helt efter eget hoved. Og allervigtigst - deadline på alle udfoldelserne ligger langt ude i fremtiden - når ferien slutter.

I den periode af året, der er belagt med arbejde, er der stramme grænser for, hvad man kan sætte i værk. Det er ikke sjovt at starte et større projekt i en weekend, vel vidende, at man skal skræve over det, falde i ledningerne eller slæbe skidt med ind i sengen i ugevis, fordi man ikke har tid til at lave det færdigt.

Her frembyder sommerferien helt unikke muligheder for udfoldelser - især hvis man ikke skal noget, hvad der absolut kan anbefales.

Der er overhovedet ingen grund til at blive stresset over tre reoler fra Ikea, der skal samles, fordi teenagedatteren har forelsket sig i ens kontor, der derfor må flytte ind i stuen. For vi har jo masser af dage at tage af.

Tid nok til også at øve sig i at brænde maling af en port med gasbrænderen, så den kan få både træolie og linoliemaling efter Kjeld Bjerres dessiner. Skulle der så komme dage med regn indimellem, så kan der jo komme et par hylder i reolerne i stedet.

Og bliver armene trætte af skrabearbejdet, så er der også et par vægge i et andet rum, der skal have klistret væv på - og en søn, der har brug for et kursus i netop denne øvelse.

Og en have, hvor man kan meditere med skvalderkål - og en kajak, der skal luftes hver eneste gang, bølgerne ikke er for høje.

En strøgtur i Rudkøbing med fler-kuglet vaffelis bliver der også nemt behov for - og alt sammen kan lade sig gøre, fordi tiden er uendelig - og intet behøver at være, som det er til hver- dag.

Rengøring er der for eksempel ingen grund til at gøre noget ved. At være i feriemode betyder jo netop frihed fra alle hverdagspligterne og tid til at gøre det, man ellers aldrig når.

Eksempelvis kaste sig over en ny madopskrift, som tager timer at få færdig, fordi der også skal snakkes med middagsdeltagerne undervejs. Til gengæld behøver vi jo heller ikke spise til en bestemt tid - for vi skal jo ikke noget ud over at nyde hinandens sjældne selskab.

At kunne surfe fra projekt til projekt - og kunne lade det ligge, når man går fast af den ene eller anden grund - det er en umådelig stor luksus, der kun hører ferien til.

Man kan holde fri fra alt det, man burde gøre og alt det, der hører sig til. Man kan lade stå til - og skulle man mod forventning komme til at afslutte et af de ufuldendte værker før feriens slut- ning, så er der heldigvis tid til at sætte flere i gang, inden hverdagen igen kalder.

Det lyder ikke fancy sammenlignet med kollegernes beretninger om at svømme med delfiner og trekking i Himalaya - men det er afslapning på højeste plan, hvis du spørger mig. Jeg tror, jeg vælger samme feriedestination næste år.

Se sådan skal en rigtig ferie være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce