Rustik køkkendrøm i gamle rammer

I væggen ind mod spisestuen er en hyggepejs og rummene nedenunder er udnyttet til ekstra opbevaring.
Foto: Robert Wengler

Rustik køkkendrøm i gamle rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gorm Gaarde og Gitte Aakerlund har fået et helt unikt køkken, hvor alt er specialfremstillet, så det passer til husets rå mure og den hyggelige stemning, som parret for alt i verden gerne ville bevare

Da Gorm Gaarde og Gitte Aakerlund købte hus på Stenløsevej i Odense for 25 år siden, valgte de at bevare det hjemmelavede køkken, som både var hyggeligt og rustikt.

Men da datteren for nylig flyttede hjemmefra, syntes de, det var på tide at få huset sat i stand og få lavet et nyt køkken i de gamle rammer.

- Vi var dog ikke så begejstrede for de mange elementkøkkener rundt omkring og ville gerne have noget, der var mere unikt, siger Gorm Gaarde.

Rummet, der er forholdsvis lille, men åbent mod stuen, var der i forvejen med synlige mursten i væggene og en opmuret kogeø, som parret gerne ville bevare.

Parret tog kontakt til Køkkenskaberne, et firma i Odense, som laver specialfremstillede køkkener.

- De havde ekspertisen, og vi havde en masse ideer til, hvordan køkkenet skulle være. Og det var faktisk sjovt at være med til at designe sit eget køkken helt fra bunden, fortæller Gorm Gaarde.
De rustikke, hvide murstensvægge er flotte til det nye køkken i røget eg.
De rustikke, hvide murstensvægge er flotte til det nye køkken i røget eg.
Foto: Robert Wengler

Mere lys

I det gamle køkken tog overskabene alt for meget lys fra rummets eneste vindue. Derfor valgte parret åbne hylder i hvidlakeret træ på væggene over køkkenbordet.

- Det er med til at skabe lidt hygge, at alt ikke er gemt væk, og samtidig fylder hylderne ikke så meget som traditionelle overskabe, så det er blevet meget mere lyst og luftigt på den måde, siger Gorm Gaarde.

Gulvet i køkkenet er lavet i lys ask ligesom gulvet i resten af stueetagen.

- Vi ville også her gerne have noget lyst, og det fungerer godt, at der er samme gulv i hele etagen for at skabe sammenhæng.

Alle lågerne i køkkenet er lavet i røget eg med specialfremstillede håndtag i rustfrit stål.

- Vi havde i forvejen et køleskab i stål, men valgte at købe et nyt og få det gemt bag en låge, for det fungerede ikke med så meget stål i køkkenet, da det ødelægger den lidt rustikke stemning.

Selve køkkenet er ikke på mere end højest otte kvadratmeter, men de er udnyttet til mindste krog.

Hjørneskabet har fået en indbygget hyldeløsning, som kan drejes helt uden for selve skabet, så man altid kan komme til det bagerste.

Alle steder, hvor det er muligt, er der valgt skuffer, for det giver den bedste udnyttelse af den sparsomme plads.
Foto: Robert Wengler

Dobbelt kogeø

- Sågar opvaskemaskinen er i en skuffe, for når vi kun er to til hverdag, er det ikke nødvendigt med en stor model, siger Gorm Gaarde og trækker skuffen ved siden af vasken ud for at vise, hvor praktisk en skuffemaskine er.

Den bevarede, opmurede kogeø omkring skorstenen ind mod stuen har fået ny granitbordplade med nye kogeplader fra Smeg.

- Vi valgte to kogeplader med to pladser på hver, for sådan var det også før, og det er praktisk, at vi kan stå på hver sin side og hjælpes ad med maden, forklarer Gorm Gaarde.
Gorm Gaarde er meget glad for opvaskemaskinen, som er en skuffemodel. - Den tager mindre plads op end den gamle, som vi har sat i kælderen, så den stadig kan bruges ved særlige lejligheder.
Gorm Gaarde er meget glad for opvaskemaskinen, som er en skuffemodel. - Den tager mindre plads op end den gamle, som vi har sat i kælderen, så den stadig kan bruges ved særlige lejligheder.
Foto: Robert Wengler

Indviet med manér

Til hverdag er det mest ham, der laver mad, for han er skolelærer og har tidligere fri end hustruen, der arbejder på OUH.

I weekenden og når der er gæster, hjælpes de ad. De har i mange år været med i madklubben "Det Gyldne Stegespyd", som består af syv gamle ven- ner.

- De har allerede været her, så køkkenet er blevet indviet med manér. Vi serverede lammekoteletter fra Bazar Fyn og lunken æblesuppe med yoghurt til stor fornøjelse, siger Gorm Gaarde.
Hjørneskabet er indrettet med hylder, der kan drejes hele vejen ud i rummet, så man sagtens kan komme til det bagerste.
Hjørneskabet er indrettet med hylder, der kan drejes hele vejen ud i rummet, så man sagtens kan komme til det bagerste.
Foto: Robert Wengler
Køkkenet er åbent ind til stuen, så kokken og gæsterne kan hyggesnakke under madlavningen.
Køkkenet er åbent ind til stuen, så kokken og gæsterne kan hyggesnakke under madlavningen.
Foto: Robert Wengler
Kogeøen i hjørnet er bevaret og emhætten er også den originale. En ny granitbordplade og kogepladser til to kokke har frisket øen op.
Kogeøen i hjørnet er bevaret og emhætten er også den originale. En ny granitbordplade og kogepladser til to kokke har frisket øen op.
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler

Rustik køkkendrøm i gamle rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce