Rotter og mus søger inden døre nu

Femstjernede hoteller er snarere virkelighed end drøm for mus og rotter.

Rotter og mus søger inden døre nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der gnaves på livet løs når fritidshusejere efterlader femstjernede hoteller til rotter og mus

Hvert forår oplever firmaet Anticimex i Esbjerg at blive kimet ned af gnavne fritidshusejere fordi gnavende gæster har indtaget husene i løbet af vinteren og i øvrigt ikke har tænkt sig at flytte frivilligt, idet de har haft det alt for godt hidtil.

- Det er nu man skal gnaversikre sit fritidshus, fortæller biolog Jan Jungerstam, fra Anticimex. Først og fremmest skal man tage alle madvarer bort og sørge for at kolonialvarer opbevares i tæt-sluttende beholdere.

Madrasser, dyner og andre tekstiler, som kan være gode bosteder for mus, bør man også opbevare forsvarligt. Derudover anbefaler han opsætning af fælder og gnaverstationer.

Gode råd og tips

Men en effektiv gnaversikring kræver mere end det. Fra firmaet i Esbjerg lyder der en række gode råd og tips til husejere, og især fritidshusejere: Gnavere er udmærkede klatrere og derfor anbefales det at undgå klatrebuske op ad husmuren.

Mulige indgangsveje som rørgennemføringer og ventiler tætnes med brandtætningsmasse, cement og hønsenet. Og anvendes hønsenet bør tykkelse og maskestørrelse være henholdsvis en og fem millimeter. Hønsenet kan med stor fordel anvendes som armering i beton, når større huller i gulve og vægge skal lappes. Males eller finpudses grove vægflader er sandsynligheden for at gnavere opgiver at trænge ind langt større.

Der er mange gode grunde til at forebygge.

Rotter indtager ni kilo føde årligt og efterlader urin og ekskrementer, der som oftest indeholder smittefarlige bakterier for både dyr og mennesker. Hunrotten får årligt op til seks kuld unger, med op til ti unger i hvert kuld, og således kan et glad rottepar nemt lægge skuldre til op mod 1000 nye individer. På et år, vel og mærke.

Som privatperson må man ikke udlægge rottemidler, men er forpligtet til at henvende sig til kommunen eller professionel skadedyrsbekæmper. Mus må man derimod selv bekæmpe med biocidmidler, som dog bør udlægges med omtanke, da man kan risikere at forgifte børn og husdyr.

Rotter og mus søger inden døre nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce