Rasmus Ullehus var byggeleder på Odeon-byggeriet, mens det lille hus i Ramsherred skulle renoveres

- Det gamle hjørnehus i Ramsherred ligefrem råbte efter masser af knofedt, kreative løsninger, kærlige hænder og en stor investering, fortæller Rasmus Ullehus, der er uddannet bygningskonstruktør.

- De mange tekniske faciliteter og finurligheder gør huset tip-top moderne, men især de mange restriktioner og krav, der stilles til en renovering, har været projektets store udfordringer - samtidig med, at vi ville bevare charmen, hyggen og intimiteten.

Pia Ullehus havde sin tekniske rådgiver lige ved hånden, nemlig sønnen Rasmus, som under hele processen har været en vigtig brik i forvandlingen af hjørnehuset, der er genbo til Odense Koncerthus og nabo til torvepladsen, hvor gartnerne onsdag og lørdag kommer ind fra landet for at sælge æg, frugt, grønt og blomster. Og små hundrede meter fra Ramsherred ligger det nye koncert-, teater- og kulturhus Odeon, hvor Rasmus Ullehus lige siden det første spadestik for tre år siden var byggeleder.

Hans opgave på Odeon-byggeriet var, lidt forsimplet forklaret, at være bindeled mellem de forskellige grupper af arbejdere. Det var også den fritids-rolle han havde henne i nummer 19.

- Når vi havde kaffepause, frokost eller efter arbejdstid, kunne jeg løbe hen til min mor, fortæller Rasmus Ullehus, der har været med til at udtænke opdaterede finesser, som skulle fungere uden at gå på kompromis med husets sjæl - og klassiske ydre.

 

De skøre idéer

- Når jeg var i tvivl om, hvorvidt mine skøre ideer kunne gennemføres, spurgte jeg Rasmus til råds, og han fik mig lidt ned på jorden igen, og det er jeg glad for i dag, forklarer Pia Ullehus.

Skulle nogen nikke genkendende til navnet, så er det måske, fordi Rasmus Ullehus i 2003 vandt det første direkte show "Stjerne for en aften". Den dengang 16-årige odenseaner fik 33 procent af seernes stemmer og nåede en plads i semifinalen.

Han valgte imidlertid murerskeen frem for guitaren og sangen, og i dag indskrænker han sig til kun at underholde ved familiefester.

 

 

 

 

 

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Byhus i H.C. Andersen-kvarteret: Pia fra Rottefælden fik endelig sit drømmehus

Byhus i H.C. Andersen-kvarteret: Pia fra Rottefælden fik endelig sit drømmehus

Længere nede ad gaden

Vejen til direktørposten