Parket-eksperten kommer på banen


Parket-eksperten kommer på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mystiske pletter på Ingrid Kjærgaards parketgulv, som trods gentagne afslibninger og lakeringer bliver ved med at dukke op, har sat gang i skrivemaskinerne rundt om:

Kære Kjeld Bjerre! Her er mine erfa- ringer med pletter og trappetrin. Ef- ter gentagne lakeringer og gentagne pletter i træet talte jeg med malere, snedkere og endda Teknologisk Institut, indtil en lokal tømrer gav mig det råd at slibe trinene ned og derefter påføre dem træolie.

Som sagt så gjort. Og hvad nu? - nu kommer (fugt)pletterne ikke igen. Hvorfor? Fordi nu kan træet ånde! Og hvad gør jeg så for at vedligeholde trinene? Jeg rystepudser én gang om året og påfører så olie igen, tørrer det overflødige af og lader det tørre i mindst 24 timer.

Ja, det var så mit bud - tak for andre gode råd og venlig hilsen. Kaj A

Kære Kaj A - det er mig, som takker. Det er jo oplagt rigtigt, at hvis der er problemer med fugt, så er det meget vigtigt, at den ikke lukkes inde under tykke lag lak. Både af hensyn til udseendet, men nok så meget for, at træet ikke skal gå til...

Om det er fugt, som skaber problemerne for Ingrid Kjærgaard, er dog usikkert, men ikke ret meget længere - læs bare:

Hej Kjeld Bjerre. Jeg har med interesse læst "Værktøjskassen" om et trægulv, som bliver ved med at være skjoldet trods afslibning.

Selv om jeg kan se, at det ikke er et massivt Junckers-gulv, vil jeg gerne tilbyde din læser, at vores servicekonsulent kommer forbi og besigtiger gulvet. Han har mange års erfaring, så han kan med stor sandsynlighed fortælle, hvad der er årsagen. Han kan ydermere give et bud på, hvordan problemet kan løses - hvis det kan løses.

Vi kan i mange tilfælde give en forklaring og løsning bare ved at høre be- skrivelsen, men i dette tilfælde vil jeg vurdere, at det kræver besigtigelse, hvilket jeg hermed tilbyder din læ- ser uden beregning.Med venlig hilsen

Anders Topp, Junckers

Hej Anders Topp - jeg siger straks ja og mange tak for tilbuddet. Jeg er lidt imponeret over, at du henvender dig til trods for, vi faktisk ikke har skældt ud på Junkers, så du har i grunden ikke noget at forsvare. Det kvitterer jeg for ved at citere firmaets slogan - helt gratis: Junckers - A Natural Feeling ...Kjeld Bjerre

Og få dage senere:

Hej igen Kjeld. Vores servicekonsulent har nu besigtiget gulvet i Århus. Der er ingen tvivl om, at de mørke pletter, som du havde billede af, er kommet af, at en hund har tisset på gulvet. Disse pletter er på et lille repos på ca. tre m².

Der er ikke noget at gøre, da syren, der er i urin, har farvet gulvet hele vejen igennem slidlaget. Det kunne vores servicekonsulent se ude ved væggen, hvor han prøvede at skrabe i slidlaget med et stemmejern. Den gulvsliber, de har haft inde, har tilbudt at skifte dette felt for 5.000 kr., hvilket vi vurderer til at være en alt for dyr pris.

Der er dog et andet problem i den ene ende af stuen, hvor de også har fået slebet gulv. Der er nogle gule pletter. Der er ingen tvivl om, at det er lakrester fra den gamle lakering. Det vil sige, at gulvsliberen ikke har slebet nok af. Da gulvet er pænt i den anden ende, kunne det tyde på, at gulvsliberen ikke har skiftet slibepapir.

Derved vil den automatisk ikke slibe så meget af til sidst som i starten. Gulvsliberen har ydermere sagt, at det skal man forvente af et gulv, som er så gammelt (fra 60'erne). Det er ikke vores vurdering, at det er rigtigt. Hvis man sliber nok af, kan man komme ned til friskt træ og få gulvet til at se ud som nyt igen. Det kan man jo også se i den ene ende.

Jeg ved det ikke, men jeg tror, at de går videre med sagen til GSO (Gulvbranchens samarbejds- og oplysningsråd).

Med venlig hilsen

salgschef Anders Topp

Parket-eksperten kommer på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce