Connie og Brian Rempt købte for seks år siden et parcelhusfra 1964 lige midt i Morudog har gennemrenoveret det. De har tidligere bygget nyt hus, så de var godt klar over, hvad de gik ind til
Man skal ikke gøre det, hvis man ikke kan tegne lidt og har elastik i budgettet.

Det er familiens Rempts konklusion efter, at den har forvandlet et parcelhus i rødt tegl fra 1964 med tilbygning fra midten af 1970’erne til en moderne bolig. Huset købte de for seks år siden.

Brian Rempt er afdelingsleder i et større rådgivende ingeniørfirma, mens Connie Rempt for snart et år siden åbnede en webbutik med design og boliginteriør.

Hun har i mange år arbejdet i forsikringsbranchen, men blev selv inspireret til at prøve noget nyt.

Drømmen var at kombinere arbejde med interesse.

- Jeg har altid flyttet rundt på ting og møbler derhjemme hos mine forældre. Og det har jeg gjort lige siden, fortæller Connie Rempt.

Ny stueetage

Denne gang fik hun mere at flytte rundt med: Vægge, døre, mure, vinduer og trappen, der forbinder kælderetagen med stueetagen.

Navnlig kælderetagen har fået den store tur.

- Vi gravede fundamentet ud, men kunne kun grave én kvadratmeter ad gangen, så det hele ikke skred. Til vores ærgrelse kunne vi ikke grave så meget, som vi ville, fortæller Connie Rempt.

Alligevel er forvandlingen slående. Det er, som om familien har fået en ekstra stueetage, selvom den faktisk er i kælderniveau.

I det nye bryggers er der plads til overtøj og fodtøj, vaskemaskine, tørretumler, varmtvandsbeholder, gasfyr og tørreplads, uden at det på nogen måde virker trangt. Faktisk benytter familien den indgang i stedet for den gamle indgang i stueplan.

Kærlig hånd

Familien Rempt har tidligere bygget nyt hus i Moruds nybyggerkvarter, men beliggenheden tæt på skolen i det gamle parcelhuskvarter midt i byen lokkede.

Da de så ”til salg”-skiltet foran huset, rykkede de omgående, men blev overraskede over, hvor meget huset trængte til en renovering.

- Vi tog så hjem og fik tegnet lidt på det. Vi var på intet tidspunkt i tvivl om, at det var den store tur, huset skulle have, hvis det skulle være. Vinduer og døre fra 1964/1975 skulle skiftes, kælderen graves ud og alle ydermure og loft efterisoleres. Det bliver man simpelthen nødt til, siger Connie Rempt.

Kræver meget tid og kræfter

Og så ville de gøre så meget som muligt selv. På den måde kunne de få huset lige præcis, som de ville have det.

- Som familie skal man også vurdere, om man har kræfter til det. Al fritid blev brugt på det: Weekender, ferier og ikke mindst efter arbejde, hvor Brian knoklede til midnat om aftenen, husker Connie Rempt.