Parcelhuset fik den helt store tur

For at komme væk fra parcelhusudtrykket valgte familien at lave hældning på det flade tag og samtidig føre taget længere ud, så en del af terrassen blev overdækket.
Foto: Nils Svalebøg

Parcelhuset fik den helt store tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Connie og Brian Rempt købte for seks år siden et parcelhusfra 1964 lige midt i Morudog har gennemrenoveret det. De har tidligere bygget nyt hus, så de var godt klar over, hvad de gik ind til

Man skal ikke gøre det, hvis man ikke kan tegne lidt og har elastik i budgettet.

Det er familiens Rempts konklusion efter, at den har forvandlet et parcelhus i rødt tegl fra 1964 med tilbygning fra midten af 1970’erne til en moderne bolig. Huset købte de for seks år siden.

Brian Rempt er afdelingsleder i et større rådgivende ingeniørfirma, mens Connie Rempt for snart et år siden åbnede en webbutik med design og boliginteriør.

Hun har i mange år arbejdet i forsikringsbranchen, men blev selv inspireret til at prøve noget nyt.

Drømmen var at kombinere arbejde med interesse.

- Jeg har altid flyttet rundt på ting og møbler derhjemme hos mine forældre. Og det har jeg gjort lige siden, fortæller Connie Rempt.
Efter: Vinduet i badeværelset ud mod vejen er sandblæst, så man ikke kan se ind. Til gengæld er der fri passage for lyset.
Efter: Vinduet i badeværelset ud mod vejen er sandblæst, så man ikke kan se ind. Til gengæld er der fri passage for lyset.
Foto: Nils Svalebøg

Ny stueetage

Denne gang fik hun mere at flytte rundt med: Vægge, døre, mure, vinduer og trappen, der forbinder kælderetagen med stueetagen.

Navnlig kælderetagen har fået den store tur.

- Vi gravede fundamentet ud, men kunne kun grave én kvadratmeter ad gangen, så det hele ikke skred. Til vores ærgrelse kunne vi ikke grave så meget, som vi ville, fortæller Connie Rempt.

Alligevel er forvandlingen slående. Det er, som om familien har fået en ekstra stueetage, selvom den faktisk er i kælderniveau.

I det nye bryggers er der plads til overtøj og fodtøj, vaskemaskine, tørretumler, varmtvandsbeholder, gasfyr og tørreplads, uden at det på nogen måde virker trangt. Faktisk benytter familien den indgang i stedet for den gamle indgang i stueplan.
Hyggekrog i det ene hjørne af stuen, der vender ud mod vejen.
Hyggekrog i det ene hjørne af stuen, der vender ud mod vejen.
Foto: Nils Svalebøg

Kærlig hånd

Familien Rempt har tidligere bygget nyt hus i Moruds nybyggerkvarter, men beliggenheden tæt på skolen i det gamle parcelhuskvarter midt i byen lokkede.

Da de så ”til salg”-skiltet foran huset, rykkede de omgående, men blev overraskede over, hvor meget huset trængte til en renovering.

- Vi tog så hjem og fik tegnet lidt på det. Vi var på intet tidspunkt i tvivl om, at det var den store tur, huset skulle have, hvis det skulle være. Vinduer og døre fra 1964/1975 skulle skiftes, kælderen graves ud og alle ydermure og loft efterisoleres. Det bliver man simpelthen nødt til, siger Connie Rempt.
Efter: Familien har udnyttet kælderetagen maksimalt ved at grave hele fundamentet i kælderen ud, lægge udvendig drænplade, vende trappen og indrette et rummeligt bryggers, hvor der også er garderobe for tøj og fodtøj til hverdagen.
Efter: Familien har udnyttet kælderetagen maksimalt ved at grave hele fundamentet i kælderen ud, lægge udvendig drænplade, vende trappen og indrette et rummeligt bryggers, hvor der også er garderobe for tøj og fodtøj til hverdagen.
Foto: Nils Svalebøg

Kræver meget tid og kræfter

Og så ville de gøre så meget som muligt selv. På den måde kunne de få huset lige præcis, som de ville have det.

- Som familie skal man også vurdere, om man har kræfter til det. Al fritid blev brugt på det: Weekender, ferier og ikke mindst efter arbejde, hvor Brian knoklede til midnat om aftenen, husker Connie Rempt.
Tidligere var køkkenet en lang tarm parallelt med nordsiden af huset. Denne mur fungerer både som rumdeler ind til kontoret, hvor det oprindelige køkken var, og så som modul i køkkenet.
Tidligere var køkkenet en lang tarm parallelt med nordsiden af huset. Denne mur fungerer både som rumdeler ind til kontoret, hvor det oprindelige køkken var, og så som modul i køkkenet.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Parcelhuset set fra haven.
Før: Parcelhuset set fra haven.
Før: Stuen, der var så stor som en balsal, med den indbyggede pejs.
Før: Stuen, der var så stor som en balsal, med den indbyggede pejs.
Den oprindelige vinkelstue på 70 kvadratmeter var så stor som en balsal. Den syntes familien ikke, at den kunne bruge til noget. Derfor blev der sat en mur op med døre i glas mellem stue og det nye køkken.
Den oprindelige vinkelstue på 70 kvadratmeter var så stor som en balsal. Den syntes familien ikke, at den kunne bruge til noget. Derfor blev der sat en mur op med døre i glas mellem stue og det nye køkken.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Kælderen før gennemgribende renovering.
Før: Kælderen før gennemgribende renovering.
Foto: Nils Svalebøg
Efter: Ved at gennemrenovere kælderen har familien fået et nyt bryggers og en ny daglig indgang, da bryggerset ligger lige ud til indkørslen, hvor familiens bil holder parkeret. Den oprindelige trappe var placeret der, hvor køkkenelementerne er nu.
Efter: Ved at gennemrenovere kælderen har familien fået et nyt bryggers og en ny daglig indgang, da bryggerset ligger lige ud til indkørslen, hvor familiens bil holder parkeret. Den oprindelige trappe var placeret der, hvor køkkenelementerne er nu.
Foto: Nils Svalebøg
Efter: For at komme væk fra parcelhusudtrykket valgte familien at lave hældning på det flade tag og samtidig føre taget længere ud, så en del af terrassen blev overdækket.
Efter: For at komme væk fra parcelhusudtrykket valgte familien at lave hældning på det flade tag og samtidig føre taget længere ud, så en del af terrassen blev overdækket.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Trappeopgangen, hvor trappen vender modsat.
Før: Trappeopgangen, hvor trappen vender modsat.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Det gamle badeværelse.
Før: Det gamle badeværelse.
Foto: Nils Svalebøg
Efter: For at få lige præcis det køkken, familien ville have, blev der både flyttet vægge, mure og vinduer, ja selv havedøren blev rykket nogle meter. Den stod der, hvor køkkenvasken er nu. Halvmuren, der adskiller køkkenet fra spiseafdelingen, var tidligere en væg fra gulv til loft.
Efter: For at få lige præcis det køkken, familien ville have, blev der både flyttet vægge, mure og vinduer, ja selv havedøren blev rykket nogle meter. Den stod der, hvor køkkenvasken er nu. Halvmuren, der adskiller køkkenet fra spiseafdelingen, var tidligere en væg fra gulv til loft.
Foto: Nils Svalebøg
Efter: Pejsen lignede mest af alt en stor, grim klods, men ved at male den hvid og udskifte pejsen med en pejseindsats med glasdør, blev udtrykket mere moderne og let.
Efter: Pejsen lignede mest af alt en stor, grim klods, men ved at male den hvid og udskifte pejsen med en pejseindsats med glasdør, blev udtrykket mere moderne og let.
Foto: Nils Svalebøg
Sønnen Mads Rempt har en legekammerat på besøg. Hans værelse var allerede slået sammen af to små kamre, da familien overtog huset.
Sønnen Mads Rempt har en legekammerat på besøg. Hans værelse var allerede slået sammen af to små kamre, da familien overtog huset.
Foto: Nils Svalebøg
Efter: Trappen var tidligere lukket inde i en cigarkasselignende konstruktion, der var meget tung i sit udtryk. For at skabe sammenhæn i indretningen har famiien valgt de samme klinker til bryggerset i kælderen, på trappen op til stueetagen og i køkkenet og spiseafdelingen.
Efter: Trappen var tidligere lukket inde i en cigarkasselignende konstruktion, der var meget tung i sit udtryk. For at skabe sammenhæn i indretningen har famiien valgt de samme klinker til bryggerset i kælderen, på trappen op til stueetagen og i køkkenet og spiseafdelingen.
Foto: Nils Svalebøg
Nichen i pejsen er udnyttet til opbevaring af læsestof i stedet for brænde. Det sviner for meget.
Nichen i pejsen er udnyttet til opbevaring af læsestof i stedet for brænde. Det sviner for meget.
Foto: Nils Svalebøg
Alle originale vinduer og døre er blevet skiftet i parcelhuset fra 1964. Flere af vinduerne går nu fra gulv næsten helt op til loft i stedet for de karakteristiske vindueskarme i knæhøjde.
Alle originale vinduer og døre er blevet skiftet i parcelhuset fra 1964. Flere af vinduerne går nu fra gulv næsten helt op til loft i stedet for de karakteristiske vindueskarme i knæhøjde.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Huset set fra nordsiden.
Før: Huset set fra nordsiden.
Foto: Nils Svalebøg
En del af den oprindelige vinkelstue på 70 kvadratmeter er inddraget til spiseafdeling i køkkenet. Ud for spisebordet er der nu udgang til haven. Tidligere var havedøren der, hvor vinduerne er i køkkenet.
En del af den oprindelige vinkelstue på 70 kvadratmeter er inddraget til spiseafdeling i køkkenet. Ud for spisebordet er der nu udgang til haven. Tidligere var havedøren der, hvor vinduerne er i køkkenet.
Foto: Nils Svalebøg
Familien har gjort sig umage med at få alle vægge givet det samme udtryk, selvom de ikke alle er råt, vandskuret murværk. Man kan faktisk købe et produkt, der bliver smurt på gips- og betonvægge, så de får den murstensagtige struktur.
Familien har gjort sig umage med at få alle vægge givet det samme udtryk, selvom de ikke alle er råt, vandskuret murværk. Man kan faktisk købe et produkt, der bliver smurt på gips- og betonvægge, så de får den murstensagtige struktur.
Foto: Nils Svalebøg
Vægur i ordets egentlige betydning.
Vægur i ordets egentlige betydning.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Huset set fra vejen.
Før: Huset set fra vejen.
Foto: Nils Svalebøg
Gravhunden Pelle matcher valget af gulvklinker.
Gravhunden Pelle matcher valget af gulvklinker.
Foto: Nils Svalebøg
Badeværelset var allerede renoveret, men fik alligevel den store tur, da familien nu var i gang.
Badeværelset var allerede renoveret, men fik alligevel den store tur, da familien nu var i gang.
Foto: Nils Svalebøg
Før: Det gamle køkken, som nu er kontor.
Før: Det gamle køkken, som nu er kontor.
Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

Parcelhuset fik den helt store tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce