På café


På café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En anderledes indretning - den er modig og forhåbentlig aldrig set før. Helt efter planen appellerer den nye café til stillingtagen over for designbegrebets muligheder.

Sådan kommenterer direktør i Dansk Design Center Ulla Hovgaard Ramlau nyindretningen af centrets café. "Dansk" har man kort og godt valgt at kalde konceptet, og til formålet bad man udvalgte designere om at fortolke det og således være med til at give cafeen en helt en ny identitet. Møbeldesignergruppen Re-move (Peter Johansen, Maria Hørmann, Felix de Voss, Thomas Bentzen og Claus Jakobsen) har leveret reoler, borde og bænke i fyrretræ, tekstildesigner Tina Ratzer udsmykket væggen, designer Ingrid Unsold designet cafeens grafiske identitet og keramikerduoen, Tine Broksø og Karen Kjældgaard-Larsen lavet keramiske værker til baren.

De har alle forbundet "det danske" med uhøjtidelig- hed, varme og lune, og Re-move forklarer, at de har valgt at lade møblernes enk- le formsprog med rette linjer stå i kontrast til den danske kultur med dens folkelighed og hygge.

Tina Ratzers vægudsmykning kan på afstand ligne "en højteknologisk pixel-palette", men kommer man tættere på, ser man, at værket er flettet af trevlede stofstrimler - på samme måde som et flettet julehjerte. Det er her, varmen og hyggen kommer frem som tilføjelse til rummets arkitektoniske linjer.

Dørene til café "Dansk" blev åbnet sidst i juni, men først i løbet af efteråret kommer sidste led, maden, med, når køkkenet har udviklet et menukoncept med fokus på danske råvarer.

I juni 2006 skifter centercafeen igen udseende, for det har nemlig hele tiden været meningen at redesigne den hvert andet år. Det skal som i år foregå ud fra udvalgte designeres nytænkende og individuelle fortolkninger af begrebet dansk.

På café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce