Nyd ræven på afstand


Nyd ræven på afstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOMMER: Luk af for ræven, den er smittebærer
Flotte kan de være - og de kan give store, fine glæder. Men det er klogt at nøjes med at se på ræven og helst i dens egne omgivelser. - Også selv om den kommer tæt på sommerhuset, og synet kan nydes fra morgen- eller aftenterrassen. Hvis den først er flyttet ind, kan den være svær at komme af med igen, når den først har afmærket sit territorium.

Det gør den med sin afføring, der indeholder æg fra bændelorm. Men æggene findes også i pelsen og kan drysse ned i børnenes sandkasse eller i køkkenhaven. Er et menneske smittet, kan der gå mellem fem og 15 år, før smitten viser sig i form af små cyster i leveren.

Er ræven flyttet ind, kan den skræmmes væk med hjortetakolie og ozonkugler. Er det helt galt, bør man kontakte vildtkonsulenten i det lokale skovdistrikt. For at undgå smitte skal man sørge for en høj grad af hygiejne. Vaske hænder, grøntsager og nedfaldsfrugt grundigt. Overdække sandkasser, der ikke er i brug, og fjerne rævens afføring fra de nærmeste omgivelser.

Naturligvis skal man undlade at fodre ræven, og hvis kæledyrene fodres udenfor, så fjern madresterne og i det hele taget alt, ræven kan spise af. Sørg for at sikre affaldsstativet, og jag ræven væk, hvis den ses ved huset. Tildæk på begyndte huller til rævegrave, og ryd op i havens vilde hjørner. Grav eventuelt trådnet ned i 50 cm dybde rundt om bygninger, og fjern tæt beplantning op til skure og udhuse, anbefaler Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen. -lth

Nyd ræven på afstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce