Kan du skære halvdelen af varmeregningen af ved at skrifte fra oliefyr til jordvarme? få svaret med Energistyrelsens interaktive varmeregning-beregner

Det er nærmest flydende sort guld, der fylder olietanken og bliver til varme i fyret. I hvert fald hvis man kigger på oliens pris. Forbrugere med oliefyr kan spare tusindvis af kroner om året ved at skifte oliefyret ud med jordvarme eller pillefyr. Det kan man regne sig frem til i Energistyrelsens værktøj "Ny Varme". Ved at taste sin adresse ind i et par felter, får man et overslag på husets størrelse, opvarmningskilde og varmeforbrug om året. Med et par klik på musen kan man sammenligne udgifterne ved at have oliefyr, fjernvarme, jordvarme, luft til vand-varmepumpe og pillefyr.

Man får også et estimat på prisen, det koster at skifte det ene ud med det andet. Så bruger man 60.000 kroner på at skifte oliefyret ud med et pillefyr, kan man hurtigt regne ud, hvor mange år, der skal til, før udgiften er tjent ind på besparelsen.

Gå direkte til det digitale værktøj her.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
Antallet af energiforbedringer falder med olieprisen

Antallet af energiforbedringer falder med olieprisen

Solen og jorden giver gulvvarme i badeværelset

Solen og jorden giver gulvvarme i badeværelset

Det nye hjem skal bruge lidt energi

Det nye hjem skal bruge lidt energi