Når husets yngste bor på gaden

Tegning: Gert Ejton

Når husets yngste bor på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vores bil står ude på gaden. Det har vores biler altid gjort, det kvarte århundrede, vi har boet her på villavejen i det indre Odense.

Både Boblen, Astraen, Picassoen ... og den nye Picasso.

Og det er den nye bil, der er årsag til at skrive om biler i et magasin, der handler om huse.

For husets yngste har ikke tag over hovedet. Den bor på gaden. Udsat for vind, vejr og vandaler.

Godt nok er vi de lykkelige ejere af en bygrund, hvor der principielt godt kunne stå en bil parkeret, men forhaven er ret lille, og der er kun tre meter mellem vores del af tvillingehuset og naboens gavl.

Den tre meter smalle gyde har gennem årene givet næring til mange fantasifulde projekter om en overdækket parkeringsplads.

Det nemmeste i verden ville jo være at smække en lægte på vores gavl og en lægte på naboens gavl, lægge et tag med hældning bagud - og vupti, så ville der stå en garage.

Her begynder problemerne. Huset har nemlig kælder, og kældertrappen samt en meterhøj halvmur befinder sig lige netop dér.

Men ... kunne man ikke flytte trappen fire-fem meter bagud? Ih jo. Og blotte husets sokkel i et område kendt for en let blævrende undergrund.

Men ... kunne man ikke fylde kældertrappen med jord og sætte en ny kælderdør i om mod baghaven?

Er forsøgt.

Da vi for 18 år siden udvidede køkkenet ud mod baghaven, var det faktisk tanken at flytte kælderindgangen derom. Den idé druknede, da vi stødte på grundvand blot halvanden meter under jorden og opgav at bygge fuld kælder den vej.

Men ... kunne man ikke bare bygge en carport i forhaven? Der er jo masser af plads?

Ja, kommunen har sådan set gjort, hvad den kunne for at fremme det projekt, idet man var så flink at anlægge en opkørsel og lægge kørefliser, da fortovet for nogle år siden blev renoveret med de fine Odense-klinker. Så hvis vi lige selv lagde to række fliser, smækkede fire stolper op, og smed et pænt tag over, ja, så kunne bilen stå i en carport i forhaven.

Dog kun hvis den 1,8 meter brede og 4,6 meter lange bil (plus trækkrog) stod så tæt på huset, at vi ikke længere ville kunne komme bagom gennem "smøgen" med alle vores cykler, cykelvogn, skraldespande, og hvad ved jeg.

Fra fortovet ville det se ud, som om det var en bil, der boede her med et mindre baghus. Medmindre man købte en lille, bysmart Panda eller ...

Nå, men den står da også meget fint ude på gaden.

Når husets yngste bor på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce