Min base

Jeg er ret vild med boligmagasiner. Køber dem tit og ofte og elsker selvsagt nærværende tillæg.Jeg æder det hele: boligreportager, trends og tendenser. Og jeg finder altid så mange ting, at jeg snildt kunne lave hele min stue om mindst en gang om måneden.

Når kobber er det nye sort, hopper jeg med og forestiller mig, hvordan man kunne male en hel væg i lige præcis dén farve.

Eller når Lyngby Vaser relancerer en ikonisk vase, ser jeg lige pludselig mine vindueskarme i et helt nyt lys. Og tænker, hvor fint det kunne være altid at have friske blomster i fine nye-gamle vaser.

Og stole. Jeg har også noget med stole. Der er så mange af dem i de blade der. Fine nye farver (og former).Da en "glemt" Arne Jacobsen-model, Dråben, i efteråret blev lanceret, så jeg mig straks sidde i den allermest pastelfarvede i sortimentet.Den så så smuk ud i mine blade. Sådan en skulle jeg da have.

Sandheden er bare, at jeg faktisk aldrig rigtigt køber noget af alt det nye og fine.Mine spisebordsstole købte jeg for 15 år siden i en biks på Ndr. Frihavnsgade i København. De kom fra et forsamlingshus på Sydsjælland, og jeg forelskede mig straks i deres historie og patina. Og uanset hvor mange nyforelskelser jeg harhaft, er de altså endnu ikke blevet skiftet ud.

Min sofa er endnu ældre. Den stod i porten til baggården, hvor jeg boede, engang jeg sent om aftenen kom hjem fra mit studiejob. Endda med en seddel sat fast, hvor der stod "til fri afbenyttelse". Så min daværende kæreste og jeg bar den hele vejen op til tredje sal klokken 12 om natten. Og hver eneste gang, jeg siden er flyttet (og det er en del gange), er den fulgt med - den store, tunge, gamle lædersag. For det er kærlighed, og jeg skiller mig aldrig af med den. Uanset hvor mange fine, nye Muuto-sofaer der findes derude.

Men jeg bliver ved med at købe mine blade, og jeg bliver ved med at forelske mig i alt det nye, selvom jeg jo egentlig i virkeligheden er til det gamle og slidte.For det inspirerer stadig, og dagdrømmerierne giver mig altid en velfortjent pause fra hverdagens travlhed.

Og i min pæne stue med alle de nye ting roder der naturligvis aldrig. Blomsterne når ikke at visne, og der bliver støvsuget dagligt. Selvfølgelig gør der det. I mit hjem fra bladene.

  • Byline

    Af:

    Digital redigerende og journalist på avisen Danmark, den fjerde sektion, der udkommer med samtlige 13 af Jysk Fynske Mediers dagblade. Producer på faste tv-formater som #sportfyn med Abildtrup & Rasmussen og Svane & Mylenberg. Redaktionel udvikler af sites såvel som indhold.

Mere om emnet

Se alle
I dag vil jeg bage mig et brød til de døde

I dag vil jeg bage mig et brød til de døde

Når efterår er alt andet end regn, slud og smat

Når efterår er alt andet end regn, slud og smat

Da farmors Melitta flyttede ind - og stempelkanderne rykkede ud

Da farmors Melitta flyttede ind - og stempelkanderne rykkede ud