Mening: Vintersikring


Mening: Vintersikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver den hårdeste vinter i fem år. Sådan lød meldingen for nogle uger siden fra Dansk Meteorologisk Institut. Vejrværtens mine var gravalvorlig, og Beethovens skæbnesymfoni begyndte at spille i mit hoved, mens jeg skævede til brændeovnen. Det er måske denne vinter, den endelig skal vise sit værd efter 13 år i skammekrogen.

Jeg har verdens grimmeste og måske også den mest charmerende brændeovn. Den ligner en slidt olietønde, som den står der i hjørnet og venter på, at musikken spiller. Det er en prototype designet af en ingeniør fra det fynske firma Hudevad, der boede i huset for mange år siden. Når man tænder op i den, breder der sig lynhurtigt en lugt af lejrbål, for der er ingen glaslåge, men derimod en låge af fintmasket net, som monteres i den brændende bug.

De få gange, brændeovnen har været tændt, blev der meget varmt i stueetagen og en ret behagelig temperatur på førstesalen, som jeg husker det. Men det er efterhånden en del år siden. For det er også nogle år siden, at temperaturen for alvor har bevæget sig under nul om vinteren.

Måske bliver det denne vinter. Der er noget, der tyder på det, for havens træer har i hvert fald levet op til vejrvarslet, der skal forudsige vintervejret: 'Vil træerne i november ikke lade bladene fare, vinteren bliver streng - tag dig i vare". Omvendt er de seneste vintre med sjatsne og kold tåge nemme at overgå, når det gælder iskold strenghed.

Mening: Vintersikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce