Mening: Sensommerfarvel


Mening: Sensommerfarvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide", hedder det i sangen fra 1947. Min favoritårstid er sensommeren. Og jeg har det faktisk sådan, at det kan være lige meget med sommeren, bare vi får en sensommer, som sangen beskriver.

Det har så ikke helt været tilfældet i år. Faktisk har vi hverken fået sommer eller sensommer af den lune slags. Jeg husker i hvert fald meget få af de dage, hvor man bare havde lyst til at blive stående med hovedet tilbage og kigge op i det uendelige blå eller smide sig i det høje græs og ligge og nyde varmen. Måske skyldes det, at meteorologerne i sommer bekendtgjorde, at det ville blive den lækreste sensommer hele september, hvor man havde lidt på fornemmelsen, at det var for at kompensere.

Nu skriver vi oktober, og jeg har opgivet. Jeg har lukket døren ud til gårdhaven, som ellers står åben eller i det mindste på klem hele sensommeren, når vi er hjemme. De to Dronning Ingrid-pelargonier er flyttet fra havebordet i gårdhaven og ind i vindueskarmen, så de ikke forgår. Jeg har endda tændt for varmen på et par af radiatorerne i stuen og er begyndt at betragte brændeovnen med fornyet, sæsonbetonet interesse.

Men det er, som om sådan en sensommer bare bliver ved med at have konsekvenser. Først takkede drivhuset af for i år, og det bliver mere end vanskeligt at fremskaffe tomater i efterårsferien, som vi ellers er vant til. Og nu denne mail med nedslående nyt fra det malerfirma, som jeg har en aftale med, efter at et andet beklagede, at de i forsommeren ikke turde tage flere opgaver ind på grund af den regnfulde sommer: "Vi må sige, sensommeren ikke lige har været, som vi regnede med, så det kan være svært at nå at male dine vinduer, men jeg vil gerne køre forbi og måle fugt, men jeg tror, de er for fugtige."

Vi går mod mørke tider, og sindet er slet ikke fyldt op af solskin.

Mening: Sensommerfarvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce