Mening: Fyn drager


Mening: Fyn drager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engang kunne man ikke komme hurtigt nok væk fra øen. Det var dengang, at den nyvundne studenterhue trykkede, og man ville ud. I første omgang til det nordlige Jylland og siden helt ud i verden. Fyn var ikke fin mere, da man var blevet det, som jeg kalder "ungvoksen". Men den var stadig ens barndomsø, og det var da også rart at komme hjem engang imellem og konstatere, at alt var, som det plejede at være. Mens man selv boede uden for øen. I en storby eller i udlandet eller helst begge dele.

Så gik der nogle år med det. Men så begynder man på et tidspunkt at skulle have en familie. Og så er det, som om det, der engang var møghamrende trivielt og kedeligt, nu bliver trygt og hjemligt. Et sted, man kan huske fra sin egen barndom, og hvor man kan se sine egne børn vokse op og ikke mindst se sig selv som en småbørnsfamilie.

Fyn drager - ikke mindst med de billigere huspriser for en plads i Danmarks have, der tiltaler mange med en "bonderøv" i maven. Oven i det bor forældrene der stadig et sted på øen. Måske i en mindre bolig, men de er inden for rækkevidde. Og de giver gerne en hånd med, når det gælder børnebørnene.

Sådan er det for tusinder af småbørnsfamilier, der flytter tilbage til Fyn i disse år. Vi følger en af dem, nemlig Mette Hanghøj og Mikkel Wehner Kjær, der for nylig købte præstegården i Søllinge, opført i begyndelsen af 1800-tallet, og samtidig solgte deres toprenoverede lejlighed i København. Altsammen for at skabe et godt familieliv for deres lille søn. Vi besøger familien med jævne mellemrum for at se, hvordan renoveringen af den gamle præstegård skrider frem, men også for at opleve deres skift fra storby til landsby.

 

 

Mening: Fyn drager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce