Mening: Forventningens glæde og gru


Mening: Forventningens glæde og gru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er mange, der glæder os til jul. Til at finde kasserne med julepynt frem og lade pynten finde sin faste plads i hjemmet. Nisserne og al den anden julepynt - som jeg har arvet og selv husker fra mit barndomshjem - skal stå det samme sted hvert år. Og hvad der næsten er vigtigere: Julepynten skal pakkes omhyggeligt ned i den samme fine, gamle serviet, som min mormor og dernæst min mor også anvendte, og forsigtigt placeres i den æske, hvor der med skråskrift forfattet af min mor står, hvad æsken indeholder.

Noget af pynten kan jeg faktisk huske, at min mor sad og fremstillede efter at være blevet inspireret i et håndarbejdsblad. Det var, når de mørke aftener kom. Vi sad omkring spisebordet, for der var den bedste belysning, og nørklede med garn, filt, sytråd, træperler, vat og kogler og andet fundet i den nærliggende skov eller i hegnene, der adskilte markerne omkring os. Dengang syntes vi, at de begyndte tidligt med opskrifter omkring den her tid, men det gav jo mening, når der skulle være tid til at lave den derhjemme.

Hvad der absolut ikke giver mening er, når butikkerne - inden vi er kommet godt gennem efterårsferien og dernæst halloween - begynder at sælge julepynt eller juledelikatesser. Jeg synes simpelthen, at synet af jul inden halloween-pynten - som der også bliver mere og mere af - er lagt væk, er det største gys i forbindelse med halloween.  

Mening: Forventningens glæde og gru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce